Rolul genocid al NATO III

0

La 23 februarie, sub titlul „Dansul macabru al cinismului”, am spus: „Politica de jaf impusă de Statele Unite și aliații lor din NATO în Orientul Mijlociu a intrat în criză”.
Datorită trădării lui Sadat la Camp David, statul arab palestinian nu a putut să existe, în pofida rezoluțiilor ONU din noiembrie 1947, iar Israelul a devenit o mare putere nucleară aliată a Statelor Unite și NATO.”
Complexul militar-industrial al Statelor Unite a furnizat zeci de miliarde de dolari Israelului în fiecare an și chiar statelor arabe supuse și umilite de acesta.”
Duhul a ieșit din sticlă și NATO nu mai știe cum să-l stăpânească.”
Vor încerca să scoată maximum de profit din lamentabilele evenimente din Libia. Nimeni nu va fi capabil să afle în acest moment ce se întâmplă în realitate acolo. Toate cifrele și versiunile, până la cele mai neverosimile, au fost răspândire de imperiu prin mediile masive, semănând haos și dezinformare.”

Este evident că în Libia se desfășoară un război civil. De ce și cum s-a dezlănțuit acesta? Cine va plăti consecințele? Agenția Reuters, făcându-se ecoul părerii unei cunoscute bănci din Japonia, Nomura, a exprimat că prețul petrolului ar putea depăși orice limită.”
…Care vor fi consecințele în toiul crizei alimentare?”
Liderii principali ai NATO sunt exaltați. Primul ministru britanic, David Cameron, informează ANSA, „…a admis într-un discurs în Kuwait că țările occidentale greșesc ajutând guverne nedemocratice din lumea arabă.”
Colegul său francez, Nicolas Sarkozy a declarat: „Represiunea brutală prelungită și sângeroasă a populației civile libiene este odioasă.”
Ministrul de externe italian Franco Frattini a declarat ”credibilă” cifra de o mie de morți la Tripoli (…), cifra tragică ar fi o baie de sânge.”
Hillary Clinton: ”…baia de sânge este complet inacceptabilă și trebuie stopată…”
Ban Ki-moon a vorbit: ”Este absolut inacceptabilă folosirea violenței care are loc în țară”.
…Consiliul de Securitate va acționa conform celor ce vor fi decise de comunitatea internațională. Luăm în considerație o serie de opțiuni”.
Ceea ce așteaptă Ban Ki-moon realmente este ca Obama să aibă ultimul cuvânt.”
Președintele Statelor Unite a vorbit în seara de miercuri și a spus că secretara de stat va pleca în Europa pentru a se pune de acord cu aliații din NATO asupra măsurilor ce trebuie luate. Pe fața ei se citea ocazia de a-i face concurență senatorului de extremă dreapta al republicanilor, John McCain; senatorul proisraelit de Connecticut, Joseph Lieberman și liderii Tea Party, pentru a-și asigura candidatura din partea partidului democrat.”
Mediile masive ale imperiului au pregătit terenul de acțiune. N-ar fi nimic ciudat la o intervenție militară în Libia, cu care s-ar asigura Europei cele aproape două milioane de barili pe zi de petrol ușor, dacă mai înainte nu se petrec evenimente care să pună capăt șefiei sau vieții lui Gaddafi.”
Oricum, rolul lui Obama este destul de complicat. Care va fi reacția lumii arabe și musulmane dacă sângele în această țară va curge din abundență în această aventură? Va opri o intervenție a NATO în Libia valul revoluționar pornit din Egipt?”
În Irak s-a vărsat sângele nevinovat a peste un milion de cetățeni arabi, când țara a fost invadată sub pretexte false.”
Nimeni din lume n-ar fi de acord cu moartea civililor fără apărare în Libia sau orice altă parte a lumii. Și mă întreb: vor aplica Statele Unite și NATO acest principiu civililor fără apărare pe care avioanele fără pilot ianchee și soldații acestei organizații îi omoară în fiecare zi în Afganistan și Pakistan?”
Este un dans macabru de cinism.”
În timp ce meditam asupra acestor lucruri, la Națiunile Unite s-au deschis dezbaterile prevăzute pentru ieri, marți, 25 octombrie, în jurul „Necesității de a se pune capăt blocadei comerciale și financiare impusă de Statele Unite ale Americii contra Cubei”, temă care s-a discutat de imensa majoritate a țărilor membre ale acestei instituții de-a lungul a 20 de ani.
De data aceasta, numeroasele rațiuni elementare și juste – care pentru administrațiile Statelor Unite nu erau decât exerciții retorice – au pus în evidență, ca niciodată înainte, debilitatea politică și morală a imperiului cel mai puternic care a existat vreodată, pentru ale cărui interese oligarhice și lacome de putere și bogății au fost supuși toți locuitorii planetei, inclusiv propriul popor al acestei țări.
Statele Unite tiranizează și jefuiește lumea globalizată cu puterea lor politică, economică, tehnologică și militară.
Acest adevăr devine tot mai evident ca urmare a dezbaterilor oneste și curajoase care au avut loc în ultimii 20 de ani la Națiunile Unite, cu ajutorul statelor care se presupune că exprimă voința imensei majorități a locuitorilor planetei.
Înainte de intervenția lui Bruno, numeroase organizații de țări și-au exprimat punctele de vedere printr-unul din membrii lor. Primul a fost Argentina, în numele Grupului celor 77 plus China, au urmat Egipt, în numele nealiniaților, Kenya, în numele Uniunii Africane, Belize, în numele CARICOM; Kazahstan, în numele Organizației de Cooperare Islamică; și Uruguay, în numele MERCOSUR.
Pe lângă aceste intervenții cu caracter colectiv, China, țară cu o crescândă putere politică și economică în lume, India și Indonezia au sprijinit ferm rezoluția prin ambasadorii lor; cele trei țări reprezintă 2,7 miliarde de locuitori. De asemenea, au făcut-o ambasadorii Federației Ruse, Belarus, Africa de Sud, Algeria, Venezuela și Mexic. Între țările cele mai sărace din Caraibe și America Latină au vibrat cuvintele de solidaritate ale ambasadoarei statului Belize, care a vorbit în numele comunității din Caraibe, San Vicente și Granadinas, și Bolivia, ale căror argumente referitoare la solidaritatea poporului nostru, în ciuda blocadei care durează deja de 50 de ani, vor fi un stimulent nepieritor pentru medicii noștri, educatorii și oamenii noștri de știință.
Nicaragua a vorbit înainte de votare, pentru a explica cu curaj de ce va vota contra acelei politici perfide.
De asemenea, a făcut-o mai înainte reprezentantul Statelor Unite pentru a explica inexplicabilul. M-am simțit jenat pentru el. Este rolul pe care i l-au dat.
Când a venit momentul votării, două țări au lipsit: Libia și Suedia; trei s-au abținut: Insulele Marshall, Micronezia și Palau; două au votat împotrivă: Statele Unite și Israel. Adunate cele care au votat împotrivă, s-au abținut sau au lipsit: Statele Unite cu 313 milioane locuitori, Israel cu 7,4 milioane, Suedia cu 9,1 milioane, Libia cu 6,5 milioane; Insulele Marshall cu 67.000 locuitori, Micronezia cu 106.800 locuitori; Palau cu 20.900 locuitori, însumează 336.948.000, echivalentul a 4,8% din populația mondială, care luna aceasta se ridică la 7 miliarde de locuitori.
După votare, pentru a-și explica votul, a vorbit Polonia în numele Uniunii Europene care, în pofida alianței strânse cu Statele Unite și a obligației de a participa la blocadă, este împotriva acestei măsuri criminale.
Apoi au avut interventii, pentru a explica cu fermitate și hotărâre de ce au votat rezoluția contra blocadei, 17 țări.
Voi continua vineri, 28.

FIDEL CASTRO RUZ
26 octombrie 2011
Ora 9:45 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.