Un vasluian s-a mutat la bloc

0

BlocuriFapt incredibil și fără precedent de vreo 25 de ani încoace. Un vasluian de la țară s-a mutat la bloc. Un locuitor al județului Vaslui născut și crescut mare în Coroieşti, o localitate populată din comuna Bogdănița, a luat, nu cu mult timp în urmă, decizia surprinzătoare de a-și schimba locuința și a se muta la bloc. Fenomenul este unul inexplicabil din toate punctele de vedere, economico-finaciar, politico-strategic, uman și psihologic, sanitar și paranormal.

Specialiștii, toți specialiștii, au definit conceptele și au pus această întâmplare în legătură cu fenomentul de masă a migrației populației dinspre urban spre rural, după care au declarat că nu mai înțeleg nimic.  

Pentru a evidenția natura inexplicabilă a fenomentului, analiștii au nuanțat relația dintre migrația urban-rural, rural-internațional și media de vârstă și situația economică a segmentelor de populație ce migrează. S-a stabilit că Costel nu poate fi integrat în niciuna dintre categorii și, prin urmare, nu poate fi analizat și luat ca referință. Nu este nici bătrân care se mută la casă după pensionare, nu este nici tânăr care pleacă în străinătate… ca să se mute la țară după ce n-o mai putea munci.

Cine ești Costele și cum reușești?

Toate statisticile, prognozele și analizele micro și macroeconomice, ca și specialiștii, ceea ce nu se întâmplă!, au amuțit în fața glasului disperat al familiei și prietenilor lui Costel: „Un’ te duci tu Costele? Cum ai să trăiești printre ceia, că nici ei nu mai are service și nu mai are cu ce să trăiește, Costele?! Ce bei tu, uăi Costele, uăi?! Ce mănânci?!”

Dar peste toate aceastea, Costel a declarat: „Eu aveam o hambiție de-a mea de mai mult timp, că ca să mă mut la bloc și că ca să stau în locuință că ca să arăt la toată lumea, și lu’ Valerica, care nu m-a vrut când am vrut-o eu, cine e Costel. Mi-am împlinit un vis pe care l-am visat, ca să spun așa! Acuma nimica nu mai contează, decât că ca eu să fiu fericit și atâta. Valerica, te-am iubit, fa proasto!”

Vasluienii din cartierul lui Costel sunt uluiți de curajul acestuia de a se muta la bloc fără repartizare, fără aragaz, fără frigider, fără combină, fără nimic.

„Eu am mai văzut oameni plecând, da’ nu am mai văzut oameni venind din 1974, când m-am mutat eu aici. Nu pot ca să înțeleg cum a făcut acest pas, care e cam mare și nu e de făcut în vremurile astea, care sunt grele cum sunt”, a spus o colocatară de-a lui Costel.

Unii dintre vecini îl suspectează de nostalgii comuniste, în vreme ce alții spun că este, pur și simplu, nebun.

Analiștii au spus că este un fenomen izolat, care nu are consecințe în plan economico-financiar, după care au continuat să comenteze vestimentația unor oameni politici, mimica altora și sensurile cuvintelor altora.

Totuși, cel puțin în blocul lui și în satul pe care l-a lăsat în urmă, Costel a fost declarat un erou care a învins și tranziția, și criza, și toate fenomenele micro și macroeconomice din ultimii 20 de ani de unu’ singur.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.