Antena 3 nu mai e deschisă ca un crin

Liderii USL Antena 3

Pe principiul „gura păcătosului adevăr grăieşte”, preşedintele Senatului şi al PNL Crin Antonescu devoalează neintenţionat şi senin ”regulile deontologice” după care funcţionează, cel puţin în privinţa politicului, mass-media românească, care, în general, îşi caută şi îşi cântă libertatea şi independenţa.

Certat cu PSD-ul şi mai ales cu PC-ul, primul liberal al ţării a arătat, la mijlocul lui februarie 2014, într-o emisiune televizată, că are interdicţie de a mai apărea la Antena 3 „de vreo 3-4 luni”.

„Eu de vreo trei-patru luni sunt, aşa, interzis pe Antena 3. Chiar dacă nu m-aţi văzut în ultimul timp, nu trebuie să măsuraţi decibelii mei împotriva lui Băsescu. Iar România s-a schimbat în ultimii doi ani. Din acest motiv s-a schimbat discursul meu, întrucât şi România s-a schimbat. Acum avem şi noi pârghii, de doi ani suntem la guvernare, trebuie să ne ocupăm şi de aceste lucruri” – Crin Antonescu.

Prin urmare, atunci când îi este defavorabilă situaţia, Antonescu este capabil să recunoască lipsa de obiectivitate şi independenţă editorială a unuia dintre posturile de televiziune de ştiri din România.

În aceeaşi emisiune, preşedintelui PNL i s-a cerut să comenteze scenariul în care ar deveni preşedintele ţării, funcţie din care l-ar putea nominaliza pe Traian Băsescu în funcţia de prim-ministru. Crin Antonescu s-a lansat într-un atac asupra colegului de alianţă Victor Ponta (lucru obişnuit la un moment dat pentru o alianţă ”democratică”) comparându-l cu un chelner.

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil fie să şi discut, pentru că nu am în spatele meu după atâţia ani de politică, buni sau răi, această reputaţie. Nu eu, a doua zi după o victorie copleşitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce şapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru” – Crin Antonescu.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.