George Carlin: „Nu ai libertate, ai stăpâni!”

George CarlinExistă un motiv, există un motiv pentru care educația este de proastă calitate și este același motiv pentru care nu se va schimba vreodată. Nu va deveni mai bine, nu vă faceți speranțe, fiți fericiți cu cea aveți!

Pentru că stăpânii acestei țări nu vor asta. Eu vorbesc acum despre adevărații deținători. Stăpânii reali. Marii și bogații oameni de afaceri care controlează lucrurile, care trag sforile și care iau toate deciziile importante. Uitați de politicieni! Politicienii sunt puși acolo doar ca să-ți ofere ideea că ai libertatea de a alege. Nu ai, nu ai nicio alegere! Ai stăpâni! Ei te dețin pe tine! Ei dețin totul! Ei dețin toate terenurile importante, ei dețin și controlează corporațiile. Au cumpărat și plătit demult Senatul, Congresul, casele de stat, primăriile, au judecătorii în buzunarele lor de la spate și dețin toate marile companii media. Așa că controlează toate știrile și informațiile pe care le primești. Te-au prins de c…e!

Ei cheltuie miliarde de dolari în fiecare an pentru a face lobby, făcând lobby pentru a primi ce doresc. Ei, bine, noi știm ce doresc: ei vor mai mult pentru ei și mai puțin pentru toți ceilalți! Dar vă spun eu ce nu doresc: nu doresc o populație educată, capabilă de gândire critică. Ei nu vor oameni bine informați, bine educați, capabili de gândire rațională. Nu sunt interesați de asta. Lucru ăsta nu îi ajută pe ei. Asta este împotriva intereselor lor. Așa este! Ei nu vor oameni care să fie atât de inteligenți încât să stea la masa din bucătărie și să realizeze cât sunt de păcăliți de către un sistem care i-a aruncat peste bord cu peste 30 de ani în urmă. Ei nu vor asta.

Știți ce vor? Muncitori ascultători. Muncitori supuși, oameni care sunt destul de inteligenți încât să manevreze mașinile și documentele și suficient de proști încât să accepte liniștiți toate acele slujbe tot mai prost plătite, cu salarii tot mai mici și ore suplimentare tot mai multe, tot mai puține beneficii și pensia invizibilă care dispare în momentul în care mergi să o ridici.

Și acum vin să-ți ceară banii pentru asigurarea socială, îți vor banii de pensionare, îi vor înapoi, ca să li-i dea prietenilor lor escroci de pe Wall Street. Și știi ceva? O să-i primească! O să-i primească pe toți de la tine, mai devreme sau mai târziu. Pentru că ei dețin țara asta.

Este un mare club, și tu nu faci parte din el! Tu și cu mine nu facem parte din marele club! Apropo, este același mare club care obișnuia să te bată la cap toată ziua spunându-ți ce să crezi. Te bat la cap toată ziua cu media lor spunându-ți ce să crezi, ce să gândești și ce să cumperi.

Masa este aranjată, prieteni, jocul a fost trucat și nimeni nu pare să observe, pe nimeni nu pare că interesează. Oamenii buni și onești – alb, albastru, nu contează ce culoare are tricoul de pe tine -, oamenii buni și onești care lucrează din greu, oameni modești, continuă să îi aleagă pe acești bogătași care nu dau doi bani pe ei. Ei nu dau doi bani pe tine! Nu îi interesează de tine deloc!… deloc!… deloc! Și nimeni nu pare să observe, nimănui nu pare că-i pasă!

Pe asta se bazează stăpânii. Pe faptul că americanii vor rămâne destul de ignoranți. Pentru că stăpânii acestei țări știu adevărul. Se numește „Visul american”… pentru că trebuie să dormi ca să-l crezi…

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.