„Nu, îmbuibaților și fanfaronilor, victoria nu e a voastră!”

1


Cornel Vilcu Protest Cluj 13 noiembrie 2014Cornel Vîlcu, cadrul didactic de la Universitatea «Babeş-Bolyai» care a organizat protestul de pe 13 noiembrie 2014, în cadrul căruia s-a citit «Declaraţia de la Cluj», a avut un mesaj pentru politicienii de dreapta, după câștigarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de pe 16 noiembrie 2014 de către candidatul lor Klaus Iohannis:
„Nu, politicieni de dreapta, nu vă faceţi iluzii, acesta nu a fost nici pe departe un vot pentru voi”.
Cel care a postat anunţul pe Facebook privind manifestaţia de pe 13 noiembrie din Cluj, la care au pariticipat peste 10.000 de clujeni, a susţinut în discursul său, din Piaţa Unirii, că mişcarea nu este politică şi că cei prezenţi trebuie să respecte opţiunile celorlalţi, fără ură şi fără resentimente.

„Sarcina noastră nu se încheie nici dacă câştigă Ponta, nici dacă câştigă Iohannis. Singurii care pot face ţara asta să pornească din nou nu sunt politicienii, ştim cu toţii cât de ‘buni’ şi de corupţi sunt peste tot”.

La o zi după alegeri, pe 17 noiembrie, Vîlcu scrie pe Facebook: „Nu, politicieni de dreapta, nu vă faceţi iluzii, acesta nu a fost nici pe departe un vot pentru voi. A fost un vot dur şi necesar în faţa unui PSD care se pretinde de stânga, dar ale cărui ‘politici publice’ au fost pur şi simplu furt, furt, furt şi mită, mită, mită populist-electorală şi atât”.
„Nu uităm nici însoţirea de până acum câteva luni a aprigilor PNL-işti cu partidul lui Ponta, nu uităm nici vârfurile cele de tristă amintire ale PDL-ului, mai cu seamă pe primul învrăjbitor al României, Traian Băsescu” – Cornel Vîlcu.
„Dar nu uităm nici campania dreptei, plină de ură şi dispreţ pentru cei defavorizaţi, maniheistă în linia ‘nu vrem să fim cu ruşii, vrem să fim cu americanii’, îngălată într-o political correctness care teoretizează non-corupţia dar face frumos cu Chevron, cu Microsoft, cu RMGC etc. etc.”.
„Nu, îmbuibaţilor şi fanfaronilor, victoria asta nu este a voastră. Sau, de fapt, de ce să vă dau eu sfaturi? Daţi-i drumul, comportaţi-vă ca şi până acum. Go ahead, make my day. Peste câteva luni, va veni vremea să fiţi contestaţi la rândul vostru, daţi jos la rândul vostru – dacă vă păstraţi suveranul dispreţ. Cu fiecare zi care trece, tot mai mulţi cetăţeni se trezesc. Ar trebui să vă revizuiţi poveştile, sunt fâsâite rău. Sau poate ar trebui să nu mai spuneţi poveşti. Dar ce vorbesc eu? sunteţi politicieni, nu vă puteţi abţine” – Cornel Vîlcu.
„Nu, politicieni de dreapta care astăzi vă frecaţi mâinile de bucurie şi ne mai puneţi o dată placa potrivit căreia ne-aţi scăpat de comunism, care astăzi mai speraţi o dată că va fi suficient că aveţi ideologia cea bună, care deja vă-nţelegeţi prin spatele uşilor închise cum să reluaţi condamnarea dispreţuitoare a celor ‘asistaţi’, a celor în nevoie, a stângiştilor şi hipstero-eco-anarhiştilor…”.
„Am și un slogan foarte fain: ‘Poporul ignorat, al treilea candidat!’” – Cornel Vîlcu.

Klaus Iohannis Victor Ponta mormant popor

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. De cite ori ne trezim tot cu figurile alea obosite in Dormitor inseamna ca ei au iesit invingatori. Si de cite ori ne trezim oracaind in strada in loc sa ne ducem sa-i scoatem in suturi din Parlamentul Rusinii inseamna ca noi am pierdut lupta … Insa razboiul continua atita timp cit sint prosti destui si smecheri amatori de imbuibare pe seama acestora. … nu pierdeti speranta, odata si o data se vor satura si ei ! Smecherii, dar cine credeati ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.