Suedia: un nou cuvânt în dicționar, pentru „oameni de genul neutru”

0

Hen Suedia„Revoluția culturală” continuă neabătut în Suedia, țară la care mulți români se referă ca la un adevărat „paradis social”. Paradis în care lupii au fost puși de pază la toate stânile – și în primul rând la cele academice.

Nu e niciun secret că manipularea limbajului este esențială în procesul de provocare a unor schimbări profunde în societate, ceea ce constituie scopul „revoluției culturale”. Cuvintele induc concepte; conceptele, comportamente; comportamentele, tendințe sociale generale. Luați de exemplu „întreruperea sarcinii” în loc de „avort”, sau „produs de concepție” în loc de „copil nenăscut”, menite să excludă din conștiința publică orice conotație morală a actului avortului.

Dicționarul oficial al limbii suedeze va include un nou cuvânt ce va desemna genul neutru. Nu este vorba despre banalul gen netru din gramatică, ci de un substantiv care va desemna omul care nu e nici bărbat, nici femeie.

Acest cuvânt, „hen”, este adăugat oficial la pronumele „han” (el) și „hon” (ea) ca unul din cele 13.000 de cuvinte noi, în revizuirea pe 2015 a Dicționarului Academiei Suedeze.

Dacă nu este nici bărbat și nici femeie, atunci ce este? Fie este vorba despre un „transgender”, fie persoana în cauză consideră că nu aparține niciunui „gen” sau că genul este irelevant sau refuză să îl precizeze din motive personale.

Este lesne de înțeles confuzia pe care știrea o produce printre cititorii nefamiliari cu ideologia „gender”. „Gender” este o teorie sociologică în conformitate cu care identitatea socială a individului este diferită de cea dictată de sexul biologic. Pentru „conservatori” (adică pentru oamenii întregi la minte) există doar două sexe: bărbat și femeie, diferiți, complementari, egali în drepturi civile. „Gender” a fost inventat de curentul de stânga în timpul „revoluției sexuale” a anilor 1960 și a fost rafinat de ideologii feminiști, care pretind, de altfel, că există numeroase „genuri” (bărbat, femeie, neutru, transgender etc.), o persoană putând aparține de oricare sau de mai multe, simultan sau alternativ, indiferent de caracteristicile sexuale.

Ideologia gender nu are niciun fel de susținere științifică, dar a fost îmbrățișată de feminismul radical și de lobby-ul homosexual din motive evidente – dacă sexul indivizilor este irelevant pentru devenirea și comportamentul lor, atunci nu are nicio logică să limitezi căsătoria la un bărbat și o femeie.

Suedezul „Hen” a fost inventat în anii 1960, când masculinul omniprezent „han” devenise incorect politic și a fost gândit pentru a ieși din matricea heterosexuală bărbat/femeie.

Însă abia în anii 2000 a intrat în uz cu adevărat, prin lobby-ul comunității LGBT, iar apoi a luat amploare și a pătruns și în educație. În Suedia există unități de învățământ „neutre” unde copiii sunt supravegheați atent ca să nu cumva să își asculte instinctul natural asumându-și rolurile tradiționale. Hainele, jucăriile, materialele didactice sunt „neutre” într-un experiment demn de lumea lui George Orwell.

Diferenţierea de gen dispare din şcolile suedeze.

Odată cu includerea în dicționar, pronumele „neutru” „hen” va putea fi folosit în acte oficiale, instanțe, cărți și a început să-și piardă din conotația activistă pentru a intra în uzual.

Ceea ce, evident, este exact ce-au intenționat strategii săi.

Preluare: culturavietii.ro

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.