Socialiști de lux

0

Victor CristeaUite cine vrea pensie specială! Au fost primar (Victor Cristea, la Vaslui) și viceprimar (Adrian Solomon, la Bârlad), contribuind astfel din plin pentru pensie, este cel mai bogat parlamentar vasluian, cu cinci case și zeci de milioane de euro în conturi (Ana Birchall), are firme care fac afaceri cu statul de sute de milioane de lei (Sergiu Vizitiu), dar vor pensii speciale de la stat la bătrânețe. “Măcar” câteva mii de lei nu le-ar prinde rău, că doar au muncit, așa cum… nu se vede. În gândire sunt însă de stânga, socialiști pur sânge și vor o viață decentă pentru cei mulți. Pentru ei o vor luxuoasă…

Parlamentarii și-au aprobat la începutului lui iunie 2015 pensii speciale votând proiectul de lege propus de social-democrați cu o largă majoritate, în ciuda rumorii care se manifestă prin țară. Potrivit legii date de ei pentru ei, un parlamentar cu un mandat primeaște o indemnizație de aproximativ 1.550 de lei pentru efortul depus timp de patru ani, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câștiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Inițiatorii proiectului de lege s-au plâns că parlamentarii români sunt cei mai prost plătiți din Europa, printre bieții oameni aflându-se deputați care nu au avut timp să agonisească de pe funcțiile pe care le-au avut până acum, precum fostul primar al municipiului Vaslui Victor Cristea sau fostul viceprimar al municipiului Bârlad Adrian Solomon. La funcțiile și fondurile cu care au contribuit până acum la Pensii, s-ar spune că nu au de ce să se îngrijoreze atunci când vor ieși din activitate. Dar nu este așa! Vor și mai mult și pentru clipele în care nu vor mai putea produce, pentru că se simt speciali acum, iar bătrânețea trebuie să le fie la fel de speciali.

Ana BirchallAna Birchall, de exemplu, este cel mai înstărit parlamentar din județul Vaslui, în 2012, când a candidat pentru deputăție în săracul colegiu Zorleni, prezentându-se cu plasamente financiare de 23 de milioane de euro în străinătate, cinci case și depozite bancare de sute de mii de euro și de dolari. Asta nu a împiedicat-o acum, aproape de finalul primului mandat, să semneze proiectul de lege prin care revendică 1.500 de lei de la stat pentru prodigiosul său mandat.

Ajunsă la al treilea mandat, și senatorul PSD Doina Silistru, aleasă în colegiu Vaslui-rural, nu vrea să semene câtuși de puțin la bătrânețe cu cei pe care chipurile îi reprezintă, așa că a semnat inițierea proiectului prin care cei care fac legi au devenit, pentru prima dată, foarte siguri că fac legi bune… pentru ei, cum altfel?! Va avea o pensie specială de 4.600 de lei.

Vrea și el 1.500

Sergiu Constantin VizitiuNimic nu întrece însă „socialismul” și „stângismul” deputatului Sergiu Vizitiu, ales în colegiu Murgeni din partea PDL, dar trecut la UNPR, în mod paradoxal regăsindu-se în stânga de când afacerile îi merg și mai bine. Deputatul de nouă case și apartamente și-a mai pus în declarația de avere vreo două spații comerciale și cinci terenuri intravilane pe lângă Iași între timp. În prezent, are împrumuturi acordate unor persoane de 1,5 milioane de lei și 180 de mii de euro, iar ca venituri anuale, pe lângă salariu de la Camera Deputaților, mai câștigă numai din chirii 80.000 de lei. Dar, cu toate astea, ține să se asigure că statul îl va recompensa cu 1.500 de lei pe lună pentru mandatul său de deputat în care a venit o dată în județul Vaslui și nu a călcat prin propriu colegiu. A făcut jumătate de milion de lei numai în ultimul an din vânzări de terenuri, apartamente și construcții, dar tot banii de la stat vor fi cei mai buni și la pensie. 

Are două firme care fac afaceri de milioane de lei, Huge Construct SRL și Alma Trust Construct SRL, dar când vine vorba de banii statului, oricât de puțini, nu se poate abține. Din obișnuință și din plăcerea de a lucra cu statul. Între 2009-2012, firma lui Vizitiu a semnat contracte pe bani publici pentru construcția de drumuri, clădiri și rețele de apă încasând sume importante de la Compania Națională de Drumuri pentru reabilitarea unei șosele la Agnita (16 milioane de lei), dar și cu primării din județele Botoșani și Vaslui (17 milioane de lei). În județul Iași, firma lui Vizitiu a reabilitat clădirile mai multor primării pentru aproximativ 10 milioane de lei. Vizitiu este semnatar al proiectului de lege prin care va primi 1.500 de lei în plus la pensie de la stat pentru mandatul său de deputat de Murgeni…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.