Invazia imbecililor și județul violatorilor

1

O coincidență care trebuie să ne dea măcar de gândit face ca în chiar ziua în care reputatul scriitor Umberto Eco ataca rețelele de socializare ca reprezentând „invazia imbecililor”, un postac să poată scrie „În Vaslui toată lumea violează sau este violată în grup”.

„În Vaslui, la un moment dat, toată lumea violează în grup sau este violată în grup. Departe de a exagera, violul în grup a devenit un sport cu tradiție în acest județ, astfel încât e greu să spui că ești moldovean din județul Vaslui dacă nu ai violat sau nu ai fost violat niciodată. Este greu de crezut că ești din Vaslui dacă nici măcar nu ai pe cineva apropiat implicat într-un scandal sexual de acest gen”, se putea citi pe o rețea de socializare pe 21 iulie, printre multele știri și comentarii despre victima, inculpații, judecata și judecătorii celor șapte violatori de la Văleni. Este chiar ziua în care presa românească relua declarațiile reputatului scriitor Umberto Eco care primise titlul de Doctor Honoris Causa în „Comunicare și cultură mass-media” la Universitatea din Torino: „Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”

Prima declarație aparține unei anume Liudmila Carta și se găsește pe site-ul Blasting News, „prima revistă socială gratuită și independentă”. Articolul celei care se pretinde „expert în societate”, jurnalist și scriitor și care cuprinde afirmațiile incalificabile de mai sus reușește totuși să strângă peste 120 de aprecieri pe o rețea de socializare. Site-ul are deviza simplă „Exprimă-te!”, fără să vorbească nimic despre vreo altă acțiune, precum cea de a gândi. 

Este adevărat că județul Vaslui se află pe primul loc la numărul de infracțiuni la viața sexuală, cu peste 100 de violuri pe an, este adevărat și că din 2010 până în 2014 au avut loc 901 de infracțiuni la viața sexuală, din care 500 de violuri. Dar este adevărat și că județul Vaslui are o populație de aproape 400 de mii de locuitori. E ca și cum ai afirma despre bucureșteni că sunt toți pedofili doar pentru că în Capitală au avut loc cele mai multe cazuri de pedofilie… 

Poate cel mai adevărat este însă ceea ce spunea Umberto Eco despre rețelele de socializare unde poți citi (și aprecia!) astfel de articole: „Este invazia imbecililor”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Gresiti!!!Romania este cea violata,batjocorita,siluita,dispretuita de cei ce o stapanesc si-o administreaza.Este tara tuturor fara de legilor.Milioane de romani au emigrat dintr-o tara care se zice ca este bogata in resurse naturale.Vechea problema:”Muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta-n poarta”.Probabil ca asa se merita la un popor barbar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.