Baronul internetului

0

Site-ul unei instituţii publice reprezintă interfaţa acesteia cu utilizatorii din spaţiul virtual, modul în care se prezintă contemporaneităţii. Astăzi, primul lucru pe care îl faci când ai nevoie sau intri în legătură cu o instituţie e să-i consulţi pagina web. Oricine ar consulta site-ul Prefecturii Vaslui va rămâne însă uluit: în această instituţie nu s-a mai întâmplat nimic de mai bine de un an!

Ştiţi când a făcut ultimul lucru prefectul judeţului, Andrei Puică, în calitatea sa oficială? Pe 29 aprilie 2015, când le-a transmis un mesaj veteranilor de război. Înainte de asta, în martie, a primit o delegaţie a Ambasadei Franţei, iar în februarie a trimis un mesaj Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Prefectul Andrei Puică este, foarte probabil, cel mai relaxat om din judeţ. Cel puțin așa se prezintă vasluienilor în august 2015 pe site-ul instituției pe care o conduce.

Ştiţi când a avut loc ultima activitate a Instituţiei Prefectului? Pe 9 aprilie 2011 – o acţiune de împădurire numită „Un copac pentru viaţă”. Prefectura Vaslui este, foarte probabil, cea mai liniştită instituţie judeţeană.

Ştiţi când a trimis ultimul comunicat de presă Prefectura Vaslui? Pe 8 mai 2014, când prefectul Andrei Puică s-a întâlnit cu reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România. Cea mai tăcută instituție.

Toate aceste lucruri nu le spunem noi, ci însăşi Instituţia Prefectului pe site-ul propriu, care, pe lângă un design învechit şi rudimentar, are doar câteva rubrici, dar şi acelea neactualizate, unele de ani întregi. Mare ne-a fost mirarea să aflăm că această instituţie are un angajat cu atribuţii tocmai în gestionarea site-ului. El se numeşte Dan Creţu şi este fiul primarului comunei Muntenii de Jos, Dănuţ Creţu.

Prefectura Vaslui are site, dar mai bine nu avea. În loc să se facă oarecum cunoscută, nu reuşeşte decât să se facă de râs. Astăzi, când ştirile şi informaţiile circulă pe internet într-un ritm cu care nimeni nu poate ţine pasul, în această instituţie se postează când lumea îşi aduce aminte.

Nimeni nu mai îndrăzneşte astăzi să minimalizeze importanţa acestui mod de comunicare pentru o instituţie publică. Modul în care Prefectura Vaslui se prezintă publicului este de-a dreptul jenant. La rubrica „Noutăţi”, pentru că există şi aşa ceva, se poate citi: „Raport privind starea socio-economică a judeţului Vaslui pe anul 2013”. Este cea mai importantă noutate!

Dar portalul amintit are şi o avertizare extrem de serioasă pe bandă, parcă pentru a-şi bate joc de potenţialii vizitatori, „Ştiri, comunicate de presă, starea drumurilor. NOU!!!”, în cadrul căreia se poate citi despre „Situaţia unităţilor de învăţământ la 8 ianuarie 2015” şi „Starea drumurilor din judeţul Vaslui la 8 ianuarie 2015”, asta cu menţiunea expresă că este vorba despre ora 14.00…

Pe acelaşi site putem să ne apropiem de ceea ce înseamnă munca de prefect, consultând chiar „Agenda prefectului”, pentru a afla că Andrei Puică nu a mai făcut nimic din luna aprilie 2015, când le-a trimis un mesaj veteranilor de război, de ziua lor. Putem lua la cunoştinţă şi despre activitatea instituţiei sau, mai bine spus, despre lipsa ei. La „Activităţi şi evenimente” există o singură postare, din 9 aprilie 2011: „Un copac pentru viaţă – acţiune de împădurire”.

În ceea ce priveşte populaţia judeţului, înb 2015 se oferă informaţii de la recensământul din 2002, aşa cum era de aşteptat de acum. Aşa e în slujba cetăţeanului!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.