Joaca de-a “apoliticul” cu prefectu’

1

Daniel OlteanuÎși bat joc de legi și de noi! Un prefect “apolitic”, așa cum cere legea, a ajuns în această funcție în februarie 2016 din postura de viitor candidat al PNL la o primărie și va părăsi funcția pentru a ocupa prima poziție pe o listă de candidați ai PNL la Camera Deputaților. Între cele două momente, a fost decât ”apolitic”….

Vicepremierul Vasile Dâncu, ministru Administrației Publice în guvernul ”tehnocrat” al lui Cioloș vrea să facă depolitizarea în administrație, cel puțin la nivel declarativ. El spune oficiali la începutul lui septembrie 2016 că există „o mare ipocrizie”: „Peste noapte, pe unii din membrii de partid i-am transformat în prefecți (…) Și am spus că s-a lepădat de partid, s-a lepădat de Satana, ca să spunem așa, și dintr-odată a devenit pur”.Declarația se produce la doar o zi după ce la Vaslui Filiala Teritorială a PNL și-a anunțat lista de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Spre surpriza tuturor, primul loc pe lista de deputați a liberalilor este ocuat de nimeni altul decât prefectul în funcție al județului Daniel Olteanu, numit de actualul Guvern în februarie 2016, atunci când a făcut “depolitizarea” prefecturilor, numind în locul foștilor pesediștilor foști liberali. De altfel, din cei 10 noi prefecți numiți în țară dintr-o „strigare” la mijlocul lui februarie 2016 de către Guvernul “tehnocrat”, nu mai puțin de opt erau foști membri ai PNL

Traseul lui Olteanu respectă strict „marea ipocrizie” descrisă de ministru, care, la rândul lui, respectă proverbul care spune că „gura păcătorului adevăr grăiește”. Prefectul de Vaslui, devenit teoretic și legal “apolitic”, a fost om politic înainte de preluarea funcție, apolitic, odată cu preluarea funcției, pentru ca apoi să devină din nou om politic. Olteanu  a deținut funcții executive în PNL, ocupând, la un moment dat, funcția de secretar al Filialei teritoriale Vaslui a PNL. Mai mult, el s-a implicat direct în campanii electorale în trecut, fiind unul dintre coordonatorii campaniilor electorale ale PNL Vaslui. Ascensiunea prefectului ”apolitic” în PNL a atins chiar și… servieta (uneori doldora de bani) a fostului ministru de Interne și senator de Vaslui Cristian David, fiind șeful de cabinet al ministrului judecat pentru acte de corupție. Când, în 2013, a fost numit director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, el se recomanda ca liberal, după ce anterior fusese consilierul personal al primarului comunei Coroiești și secretar al comunei Rebricea. Nu cu mult timp înainte de a fi numit prefect, numele bârlădeanului Olteanu era vehiculat intens în PNL Vaslui drept candidat al acestui partid pentru funcția de primar al municipiului Bârlad.

După câteva luni în care a fost “apolitic” ca prefect, Daniel Olteanu se va întoarce la politică, anunțând că va da curs invitației PNL de a ocupa locul întâi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Mai mult, se pare că jocurile politice i-au atins actualul prefect și viața de familie (lărgită). Olteanu este finul singurului candidat independent din Consiliul Local Bârlad, Bogdan Sârbu, cel care face diferența între cei 10 consilieri PSD și cei 10 consilieri PNL ai primarului liberal Dumitru Boroș. În condițiile în care PNL dorește alegerea unui viceprimar liberal, având nevoie de votul lui Sârbu, oscilant până acum, Olteanu ar fi făcut diligențe pe lângă finul său, în schimbul unei poziții eligibile pe lista PNL la deputați. Prin urmare, nu s-a lăsat niciodată cu adevărat de politică, deși teoretic și legal funcția i-o cerea imperios…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.