Famiglia Clinton a muls vaca

Hillary Rodham ClintonCine accesează site-ul Familiei Clinton, sau al Fundației Clinton, că tot aia e, vede că printre cei peste 200 de donatori cu sume de peste 1 milion de dolari figurează: State of Qatar (cu donații cuprinse între 1 milion și 5 milioane de dolari), Friends of Saudi Arabia (cu donații cuprinse între 1 milion și 5 milioane de dolari), prințul saudit Nasser Al-Rashid (cu donații între 1 milion și 5 milioane de dolari), State of Kuwait (cu donații cuprinse între 5 milioane și 10 milioane de dolari), Dubai Foundation (cu donații între 1 milion și 5 milioane de dolari), Scheik-ul Mohammed Hussein Al-Amoudi (cu donații între 5 milioane și 10 milioane de dolari) sau Kingdom of Saudi Arabia (cu donații între 10 milioane și 25 de milioane de dolari).

Și ca să nu creadă cineva că între Hillary&Bill și Țările din Golf ar fi ceva suspect, sau murdar, când aici este vorba doar de o Fundație umanitară, care combate sărăcia și protejează mediul, printre donatori îi mai găsim și pe Kingdom of Norway [Government of Norway] (cu donații cuprinse între 10 milioane și 25 de milioane de dolari), pe The Rockefeller Foundation (cu donații cuprinse între 10 milioane și 25 de milioane de dolari), pe Swedish Postcode Lottery (cu donații între 10 milioane și 25 de milioane de dolari) sau pe “amărâții” de la Barclays Capital (cu donații cuprinse între 1 milion și 5 milioane de dolari). Și așa mai departe…

Și toți s-au înghesuit să dea banii ăștia, pentru ca săracii din Africa să aibă de-o bucată de pâine, de-un lăptic, de-o bomboană (pentru cei 8-10 sau 40 de copii din familie), pentru “pensia” lui Bill și pentru nunta lui Chelsea, să trăiască! Să trăiască și King of Arabia care a dăruit masa cu jde milioane de parai! După 8 noiembrie 2016, nu a mai dat nimeni nimic, pentru că Trump s-a făcut președinte și copiii din Africa s-au făcut mari și s-au dus fiecare pe la casele lor – în Berlin, Bremen, Hamburg, Munchen, Stockholm, Malmo, Milano, Napoli, Roma, astea.

Au dat toți, din tot sufletul, mai puțin pentru că Bill a fost președinte și mai mult, sau numai de aia, pentru că Hillary a fost Secretar de Stat și trebuia, neaparat, că așa e democratic, să fie președinte al Americii. De aia!

De aia, când Hillary a fost Secretar de Stat, Union Bank of Switzerland a acordat Fundației un împrumut de 30 milioane de dolari și a vărsat în contul lui Bill, alte 1,5 milioane pentru fantasticele lui, și de neuitat, conferințe.

Și cum să nu dea, când, în februarie 2009, Fiscul american i-a cerut UBS lista cu 52.000 de clienți americani bănuiți de evaziune fiscală, și când Hillary Clinton, Secretarul de Stat, a fost invitată în Elveția, de Departamentul de Afaceri Federale, și după ce s-a întors a anunțat, pe 19 august 2009, că UBS nu va mai plăti nicio amendă, iar lista care o va da… peste un an (!), va avea pe ea doar 4450 de clienți, nu 52.000, ca la început.

Și cum să nu doneze guvernul german Fundației Clinton „sume cuprinse între 1 milion și 5 milioane de dolari”, asta în trimestru III 2016, când campania electorală era la apogeu? Că doar nu era s-o lase de izbeliște – Fundația, desigur – ca să iasă Trump președinte și să-și bată joc de mediu și de doamna Merkel, că a luat decizii catastrofale în ceea ce privește imigrația. A donat ca să protejeze mediul în Statele Unite, dar a dat degeaba, pentru că nu a reușit să o protejeze pe doamna Merkel în Germania.

În momentul de față, vestita Fundație este pe cale să-și închidă porțile! Tocmai când Hillary avea, de acum,  atâta timp liber să-i ajute pe Chelsea și pe Bill să combată sărăcia și încălzirea globală cu sutele alea de milioane de dolari strânse, tocmai acum, 22 de membri ai personalului au fost anunțați că vor fi concediați începând cu 15 aprilie! Alții n-au mai așteptat anunțul și au demisionat singuri. Or avea dreptate ăia care zic „Creața pentru a mulge vaca, Fundația Clinton și-a închis acum porțile”.

Se pare, adică nu se pare, e sigur, că toți au dat degeaba. Iar acum așteaptă să vadă ce le va da Trump.

Autor: Bogdan Calehari

Loading...
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.