Un liceu din Vaslui s-a mutat la Șomaj

1

Absolvenți de ieri, șomerii de azi… 294 absolvenți de liceu vasluieni din promoția 2017 s-au înscris pe listele de șomaj ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui. În urmă cu mai bine de o lună, celor 1.000 de absolvenți care sărbătoreau în Centru Civic al Vasluiului Ziua Absolventului, autoritățile locale și județene le făceau cele mai frumoase urări…

Peste 1.000 de absolvenți de liceu din municipiul Vaslui sărbătoreau la sfârșitul lunii mai 2017, în Piața Civică a municipiului Vaslui, de Ziua Absolventului, cu entuziasm și optimism. Împreună cu ei, de fapt, deasupra lor, pe soclul statuii lui Ștefan cel Mare, autoritățile locale și județene le-au făcut cele mai frumoase urări și le-au transmis cele mai frumoase sentimente „din suflet”. Toate legate de Vaslui și toate în virtutea unui succes în viață pe care cei de deasupra se vedeau în măsură să li-l prefigureze.

Peste doar o lună, 294 dintre ei și-au depus actele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pentru a intra în rândul șomerilor. Numărul coincide cu cel al unei întregi promoții a unui liceu vasluian, pe 24 mai în centrul municipiului Vaslui fiind prezenți 173 de elevi de la Liceul Teoretic «Mihai Kogălniceanu», 266 de la Liceul Teoretic «Emil Racoviță», 251 de la Liceul Tehnologic «Ion Mincu», 410 de la Licceul Tehnologic «Ștefan Procopiu»”, 168 de la Colegiul Economic «Anghel Rugină» și 75 de absolvenți de la Liceul cu Program Sportiv.
„Vă doresc să vă împliniți visurile, țelurile, obiectivele și, într-un final, să vă întâlniți cu toți aceia care v-au condus până aici. Mult succes!”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean din județul care luna următoare a putut fi raportat din nou ca fruntaș la șomaj, aportul noii generații de șomeri în acest sens nefiind, bineînțeles, de neglijat.
„Astăzi, nu este numai sărbătoarea voastră, este și sărbătoarea Vasluiului, a familiilor voastre, a profesorilor voștri. Voi sunteți Vasluiul adevărat, voi sunteți ziua noastră de mâine, cu speranțele voastre, cu credința voastră în voi și în puterile voastre. Noi toți credem în voi și în reușita voastră. Voi ne faceți viața frumoasă, prin exuberanță și tinerețe. Vasluiul este casa voastră. Voi sunteți ai noștri, oriunde v-ar purta destinul! Vă doresc o zi de mâine așa cum numai cineva care vă iubește vă poate dori. Iar eu vă iubesc”, le transmitea absolvenților și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.
Cei care au părăsit băncile școlilor sepot trece în evidențele AJOFM până la sfârșitul lunii iulie spre a deveni beneficiarii indemnizației de șomaj.
Dreptul se acordă absolvenților, la cerere, pe o perioadă de șase luni, calculatã de la data expirării a 60 de zile de la absolvire și constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă în cuantum de 250 lei. Cei care nu se înscriu până la termenul final, 27 iulie 2017, vor pierde sprijinul financiar de la stat devenind șomeri neindemizați.
La înscriere, absolvenții au nevoie de actul de identitate (copie și original), actul de studiu sau adeverința din care să rezulte data absolvirii (copie și original) și adeverință de la medicul de familie cu mențiunea “apt de muncă”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. eiiii munca e grea ….banii mocca e mai bine ..astia o sa plateasca pensiile celor cu maxim 6 7 ani mai mari ca ei… sa nu mai zic de altiii dar e mai sigur ca multi tineri dupa cum se vrea varsta de pensionare in viitor nu vor apuca decat sa dea darile la stat caci vor muri inainte de pensie… motivul? stressul, mancarea proasta , copii, grijile de viitori familisti ,,caci in europa s au convins ca trasul la „saiba ” nu e gluma , nu fug cainii cu covrigi in coada in acest superb” cap[italism… oare cand erea traiul mai sigur? in comunism sau capitalism? va aduc aminte cateva din greutatile”? comuniste…scoala sigura gratuita , spitale, case serviciu la fel, pensionare la 55 de ani, salariu sigur si stabilitate financiara adica preturi , si zau nu am vazut niciun om ,copil, mama ,morti de foame ,aveau toti , putin poate dar sigur , nu deloc ca acum; nu am vazut atunci familii traind in canale sau case de carton , ,munceau toti nu stateau in ajutor social?? adica leprele primesc bani degeaba …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.