„Dreapta” în România de azi

Stanga Dreapta Romania sfasiereDreapta tradițională – astăzi nu doar absentă, dar și din ce în ce mai puțin posibilă – a stat în Europa pe doi piloni: ideea creștină și ideea națională. În actualul context european, iriți și dacă te declari creștin, darămite naționalist! Cine încă nu s-a spălat pe creier e noul „dușman al poporului”, al (S)UE și al Noii Ordini Mondiale. Și neapărat, dacă nu „fascist” (evreii știu de ce!), atunci „putinisto-dughinist” (Eurasia e cu noi!). Prin urmare, dreapta nu-i doar „non grata”, ci reprezintă chiar „sperietoarea” de serviciu a Noului Vavilon. Iar dreapta emasculată a intelectualilor subțiri, agonizînd într-o minoritate intranzitivă, neo-marxismul îl mai tolerează, dar naționalismul în niciun caz – că până la urmă tot „să dea bine” în Occident contează, oricât ar deveni Occidentul de smintit sau de pervers! Acesta e paradoxul pe care stăm: oricât de stânga ar fi Occidentul, dreapta intelectuală e tot cu el! Pe el îl scuipă, pe el îl linge! Să scuipi unde ai lins și să lingi unde ai scuipat e noua „dialectică” a „lumii bune” (pentru care „a fi de dreapta” – ca și creștin la modul „ecumenic” – face parte dintr-un fel de rețetar abstract).

Din păcate, cu dreapta din România (atâta câtă a mai rămas sau câtă se crede ca atare) pendulăm steril între „două fundături simetrice” (cum îi place d-lui Baconschi să spună): o dreaptă paseistă și „troglodită” (în care se amestecă derutant reziduurile legionare și național-comuniste) și o dreaptă futuristă și „emancipată” (în care se amestecă derutant elemente conservatoare, liberale și neomarxiste), amândouă visătoare față de prezent și de realitate. Desigur, cele două „drepte” (ca să nu zic: „cele două nevoi”, ca-n cântecul Mariei Tănase) să nu se vadă și să nu se audă una pe alta (războiul „puricilor” cu „liichenii”)! Aceasta pare principala (dacă nu singura) lor grijă. De restul se ocupă stânga și diferitele „oculte” globaliste… La anul și la mulți ani!

Autor: Răzvan Codrescu

Scriitor, publicist, editor, director literar al Editurii Christiana, redactor-şef al revistei Lumea credinţei, vice-preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini şi preşedinte de onoare al Asociaţiei „Rost”. Ultima carte publicată: ”O introducere în creștinism” (Ed. Christiana, Bucureşti, 2016).

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Vai de cozonacul lor! În România de azi Dreapta înseamnă, cosmopolitism, minorități sexuale, anarhie și alte isme cu pretenții elitiste!

  2. dreapta este tot ce este mai rau pentru romanie, este toxica si vanduta. DACA DREAPTA GUVERNA, AVEAM VALURI DE MIGRANTI SI 0 CRESTERI SALARIALE.dupa cum ati putut observa, DREAPTA N-A MARIT NICIODATA SALARIILE CHIAR LE-A MICSORAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.