Cu călușul în gură, în inima primului amendament!

0

Curtea Supremă a Statelor Unite a hotărât, la mijlocul lui 2018, că restricționarea de către guvern a libertății de exprimare din motive ce țin de „hate speech” – discursul care instigă la ură – este neconstituțională! Acuma trebuie spus că, în asta, în Curtea Supremă, stânga americană încă n-a putut să-i bage pe unii ca alde Malcom X, Spike Lee, Zuckenberg, Bernie Sanders ori Theresa May. Încă! A reușit peste tot, inclusiv în rândurile Partidului Republican, dar la Curtea Supremă, nu.
Așa că, acolo, mai sunt unii care gândesc aiurea, anacronic și fundamentalist, așa cum gândeau Părinții Fondatori – da, de suprematiștii ăia albi e vorba – dar se va rezolva și problema asta, că Trump nu-i veșnic… E doar un accident!

Până atunci, Curtea Supremă a Statelor Unite și-a motivat decizia astfel: „Ideea că guvernul ar putea restricționa discursul ce exprimă idei care jignesc… lovește în inima Primului Amendament. Discursul care înjosește pe baza rasei, etniei, genului, religiei, vârstei, dizabilității sau orice alte categorii similare este plin de ură; dar lucrul cu care ne mândrim cel mai mult din jurisprudența noastră este că protejăm libertatea de a exprima „gândul ca ură””!

Mai e nevoie să vă spun că văcarii aștia de americani nu au CEDO, adică nu au Dumnezeu? Cu siguranță că nu!
Bine, de înapoiați ce sunt n-au avut ei nici nazism, fascism sau comunism! Pe ultimul îl au acum, dar tot de la europeni l-au “furat”, așa cum vor face și cu Curtea Drepturilor Omului! Le trebuie o religie nouă, să se închine la ceva, așa, post modern, că nu se vor ruga veșnic la Dumnezeul ăla, milenarul, care a ajuns cam peste tot, în lumea bună și civilizată, în clandestinitate!

Aflând că hate speech-ul a fost legalizat de Curtea Supremă, unii, adepți ai dreptei americane (spre deosebire de noi, bruxellezii, americanii mai au dreaptă politică), au hotărât să iasă în stradă, la San Francisco. (Asta e ca și cum niște evrei ar vrea să iasă în stradă la Marsilia!). Numai că au apărut milițiile stângii americane, îmbrăcate în negru, purtând scuturi pe care scria „Fără ură”, și le-au predat, cu bâta în cap, primele noțiuni despre toleranță și deschiderea obligatorie față de cei de stânga, de așa maniera, că până și marxiștii de la Washington Post au zis că e prea mult și că nu se face asta!
Dacă la Marsilia e Islam, în Frisco e stânga, așadar democrație, toleranță și libertate de exprimare la maxim!

Asta pe stradă, pentru că în mediul on-line, Apple, Facebook, Twitter, Youtube, Spotify, Pinterest, Linkedin – miliardarii ăia, tocilari și de stânga, care au decretat din timp că exprimarea altor opinii decât cele conforme cu „standardele comunității” înseamnă hate speech – au șters toate conturile lui Alex Jones și Infowars, ale lui Ron Paul Institute și ale unor congresmani republicani, asta după ce au cenzurat, tot pentru hate speech, și Declarația de Independență!

Așa că, acum, în State, ca în UE: ciocu’ mic, călcâiele lipite și privirea, pe stradă, la Antifa, dar cu călușul în gură și on-line: la Standarde și Comunitate! Pentru că, acolo, ăia, antifa, zuckenbergii, malcom icșii, sanderșii și theresele, sunt Curtea! Și lovesc și la cap și „în inima Primului Amendament”, cât vrea mușchiul lor erect, pentru că nu-s Trump (guvernul)… și au voie!

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.