Da, trădare zic și eu că a fost!

Niște ticăloși îți dau foc la casă, dar observi, în același timp, că nevasta îți sustrage 100 de lei din portofel. În loc să zici „nevastă, vorbim asta mai târziu, acum hai să apărăm casa, că arde”, tu te apuci să arăți că ești bărbat și o iei la omor, o bați în văzul lumii și o izgonești. Te bucuri și te fălești în fața străinilor cu „bărbăția” ta. Câștigi 100 de lei, dar casa de 1 milion arde.

Cam ăsta e rezumatul „arestării lui Liviu Dragnea”, unde Direcția Națională Anticorupție a descoperit „marea excrocherie” – cum își plătea Dragnea doi oameni la partid – dupa o urmărire de 4 ani, 35 de DVD-uri de urmărire/înregistrare (cu costuri infinit mai mari decât salariul celor două amărâte) la care se adaugă alte 15 DVD-uri și două hard-disck-uri luate din percheziții. Bravooo DNA – ai reușit o performanță mai bună decât comisarii sovietici ai anilor 50 făcând dintr-un dosar administrativ (inexistența formelor legale de angajare la partid) un dosar penal de mare corupție. Nu uita însă DNA că 20% din procurorii tăi lucrează sub același articol de „mare corupție”, activitatea fiind într-un loc și salariul luat din alt loc.

În timpul ăsta țara arde – ne sunt terfelite valorile și reperele naționale, ne sunt batjocoriți eroii, UDMR fură la alegeri obținând de 10 ori numărul etnicilor din județele sudice, suntem îmbolnăviți prin Hexi-Pharma (dosar clasat din lipsă de probe… nu-i așa DNA?), ne sunt defrișate pădurile și parcurile naționale de arie protejată, apa nu mai e demult potabilă la robinet deși o plătim ca atare într-o țară cu un bazin hidrografic imens, Portul Constanța este cerut „pe față”, ca să nu mai vorbesc de retrocedările făcute către „urmașii” unui partid nazist interzis prin tratatele internaționale de pace, averi confiscate prin decret regal după încheiarea păcii (deci nu de comunisti …și nu pentru că asta era doctrina comunistă – ci ca penalități de război).

Au început să apară voci politice care cer încetarea măririi salariilor și pensiilor și virarea acestor sume către „investiții”. Imbecilitate maximă – de 30 de ani ducem politica asta și …ne dispar investițiile făcute cu truda părinților noștri, iar noi avem în continuare salarii ca-n Congo. Marii investitori strategici ne-au distrus combinate și ramuri industriale întregi, benzina o plătim ca „parfumul”, pâinea o mâncăm congelată – adusă din alte țări mai „productive”, românii muncesc ca sclavii – fie în țară, fie peste hotare – și produc o cantitate imensă de mărfuri pentru „lumea civilizată”. Aceste mărfuri pleacă de la noi cu 10 cenți/bucata și se vând „în afară” cu zeci de euro …numai pentru că firma mamă îi pune eticheta și le lansează pe piață spunând „d’aia sunteți prost plătiți în Romania – pentru că n’aveți ‘eficiența muncii’ (Să n-aud comentarii aici decât de la cine, după 30 de ani de democrație, ia mai mult de 1.500 euro în mână pe lună, pentru fix 8 ore de muncă pe zi, adică salariul unui om de servici în „lumea civilizată”. M-am săturat de „pamblicari și demagogi” care se vând ieftin).

Și acum, când țara arde, rămâne întrebarea: câți dintre papagalii care până mai ieri cotcodăceau pe gardul guvernului sunt în stare să se ia la trântă cu hidra care ne distruge ființa națională – din toate punctele de vedere – că acum văd că toți au luat-o la fugă ca potârnichile. O să avem iar sloganul cu „greaua moștenire”. Cine va gestiona „agitația” care se anunță la orizont? Cine va ridica tricolorul sus, cu mândrie – că văd că urmașii criminalilor de război de la Ip, Trăsnea și restul Transilvaniei doresc să fie „avocați ai poporului”?

Trădare a spus dl Coja? Da, trădare spun și eu – să decapitezi cel mai important partid din România pentru banii de amante ca motiv de „corupție națională” în prag de frământări generale și provocări șovine directe, când armata este umilită și nu mai vrea să răspundă la comandă la Oradea, când la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului se pun lacăte pe porțile ce duc la mormintele eroilor – încălcându-se sfidător, cu semnătura unui primar dement și a unui consiliu județean asemenea, Convenția de la Gneva din 12 august 1949 Art. 17, acum, în prag de cinstire a eroilor neamului (și multe altele, pe care din lipsa de timp și spatiu nu le mai spun) – este trădare.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu, că acum puterea este numai în noi! Lăsați povestea ardelenească cu „deșteaptă-te române” – mâna pe tricolor și inimile țării, că urmează vremuri de restriște.

Ion Coja - Site personal

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. adevarat!!!!!felicitari….pai sa inceapa dansul pana nu murim…ca tara asta nu are cine o apara….generatia it si facebook habar nu are sa tina lingura in mana….sa nu vb de rezistenti…care la prima petarda vor incepe a plange cu lacrimi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.