Mihai Șora, farul călăuzitor al neomarxiștilor

4

Din tot valul de contestatari și adulatori ai lui Mihai Șora (pentru că doar în aceste categorii se împart cei care se pronunță la adresa dumnealui în zilele astea), cu regret trebuie să informez că nimeni, dar nimeni nu a înțeles esențialul: Omul are o supremă calitate, și anumea aceea că este consecvent cu el însuși.
A fost în primul guvern comunist al Anei Pauker și apoi director de editură culturală până în 1989 (rămas, deci, în cadrele culturii, pentru ca acum să se ralieze marxismului cultural – foarte semnificativ!), deci comunist sadea.
A fost apoi în primul guvern neocomunist al lui Petre Roman, ca secretar de stat la Cultură, rămânând un „cadru de nădejde” al lui Iliescu, printre cei care nu au „întinat idealurile nobile ale comunismului”.
Iar acum este în fruntea mișcării neomarxiste a USR (a marxismului cultural), finanțate, ca și revoluția lui Lenin, de marii bancheri și finanțiști, precum Soros și Rothchild în prezent.
Omul este bolțevic troțkist, militant pentru revoluția mondială și comunismul internațional, care, într-adevăr, în timpul comunismului național al lui Ceaușescu nu putea decât să facă „dizidență pasivă”. Și nu s-a dezis nicio clipă de el însuși.
Cu noi, restul, e o mare problemă, pentru că dovedim că nu am înțeles mai nimic nici din ceea ce trebuia să fie și a fost în realitate comunismul marxist, și nu am înțeles nimic nici din ceea ce este și va fi în viitor neomarxismul și marxismul cultural propovăduit de adulatorii săi astăzi.
Șora este astăzi „farul călăuzitor” peste timp al neomarxiștilor, aflați din nou în plin „avânt revoluționar”…
Pentru că, așa cum spunea Petre Țuțea, idealul comuniștilor veritabili, originali, marxiști, este „o societate fără stat, fără clase, concepută ca o asociere liberă de indivizi”, comuniștii sunt „anarhiști la finalitate”.
„Când se vorbește despre totalitarismul comunist e o contradicție de termeni. Totalitari nu pot fi decât oamenii care pleacă de la întreg la parte – după formulă aristotelică. Or, comuniștii nu sunt totalitari .. Totalitari sunt fasciștii, hitleriștii și Biserica Catolică, pentru că și ea pleacă de la principiul aristotelic: întregul premerge partea. Aștia sunt totalitari”, mai spunea Țuțea. El explica, de fapt, că marxiștii veritabili sunt individualiști și chiar duc individualismul liberal la extrem…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Un alt jeg bolșevic ca de altfel mulți alții, care împreună cu progeniturile lor încă în viață și care ”pozează în sfinți liberalo-democrați” au distrus țara asta! România a ajuns de nimic după 1989 ”pe mîna” acestor cominterniști, în majoritatea lor alogeni. Măcar comuniștii ”de-ai casei” au fost naționaliști și după 1964, după eliberarea deșinuților politici au ținut în bună măsură cu românii. Și ca să închei cu un citat celebru al Luceafărului poeziei românești: ” Cel mai bun prieten al românilor este Marea Neagră”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.