Populaţia Africii se va dubla până în 2050

Populaţia Africii se va dubla până în 2050, ajungând la 2.4 miliarde de oameni, conform un studiu efectuat de Birorul de Cercetare a Populației din Statele Unite ale Americii.

Motivul principal al aceste mari creşteri va fi îmbunătăţirea sistemului de sănătate şi, implicit, mărirea speranţei de viaţă în naţiunile africane.

Mamele din Africa au, în medie, 5,2 copii, în timp ce în Niger femeile nasc în medie 7,6 copii, această ţară având cea mai crescută rată a fertilităţii, aproape de cinci ori mai mare decât media europeana – 1,6 copii, rată care duce la o tendinţă accentuată de scădere a populaţiei pe Bătrânul Continent. Dacă lucrurile vor rămâne la fel în privința natalității, guvernele europene continuând să se concentreze pe creștere economică, adică profit pentru corporații, în detrimentul unor politici sociale prin care să fie stimulată natalitatea, și, implicit, import de forță de muncă, este de așteptat ca și mai multă populație africană să se reverse asupra Europei.

„Baby-boom”-ul anunţat pentru următorii 40 de ani în Africa va însemna creşterea populaţiei de la 1,1 miliarde, în prezent, la cel puţin 2,4 miliarde, la mijlocul secolului 21, conform studiului.

„Aproape toată creşterea se va înregistra în ţările sub-sahariene din Africa, regiunea cea mai săracă a continentului” – Wendy Baldwin, preşedinta instituţiei americane.

„Creşterea rapidă de populaţie va îngreuna posibilitatea economiilor de a crea suficiente slujbe pentru a scoate oamenii din sărăcie şi a îmbunătăţi standardul de viaţă” – Wendy Baldwin.

Şapte state din topul celor 10 naţiuni cu cele mai mari rate de fertilitate se află la coada clasamentului în Indexul ONU despre Dezvoltarea Umană.

Până în 2050, cele mai multe naţiuni din Africa vor avea numărul de populaţie cel puţin dublat.

În cazul Kenyei, este estimată o creştere de la 44 milioane de oameni la 97 milioane, iar pentru Nigeria este anunţată o populaţie de 440 milioane, faţă de 174 milioane în 2019. În 2019, Republica Democrată Congo are 71 milioane de oameni, cu o estimare de 182 milioane pentru mijlocul secolului.

„Aceste lucruri vor creşte presiunea pe guvernele Africii pentru a livra servicii de educaţie, sănătate, securitate şi, cel mai important, locuri de muncă” – Julia Schünemann, directoarea Proiectului Viitorul Africii din cadrul Institutului de Studii pentru Securitate din Africa de Sud.

Previziunile pentru populaţia lumii semnalează că până în 2050 vor exista peste 9.7 miliarde de oameni, faţă de 7.1 miliarde în 2019.

Dacă femeile din Marea Britanie dau naștere, în media, la doi copii, mai mult decât media din UE – 1,6 (este important de subliniat că chiar și această rată mică este dată într-o importantă de imigranți, la prima sau a doua generație), Bosnia – Herțegovina are cea mai mică rată a fertilității din lume – 1,2.

India, în 2019 a doua țară din lume ca număr de locuitori, se estimează că va depăși China până în 2030. Până în 2050, populația Indiei va ajunge la 1,6 miliarde, în timp de China va avea 1,3 miliarde de locuitori.

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. rasa alba va fi in extinctie datorita ei, datorita ” politicilor” pe care le-a adoptat din interese mercantile.
    Rasa neagra nu se va dubla, pentru ca in Africa se tot experimenteaza ” moartea” in fel si fel de ambalaje, este teritoriul unde se fac cele mai mari experimente, insa va fi predominanta.
    Din Paradisul de pe Terra, acest continent african, a ajuns laboratorul planetei.

  2. Exact pentru acest motiv vom fi obligati de a ridica noua Europa sub forma unei fortarete cu ziduri de foc si de fier unde nici pasare maiastra sa nu patrunda !

  3. Lasa, ca are “cine” sa-i …limiteze cresterea demografica ! Mai un vaccin, mai un CEMTRALIS, mai o “boala” de tip EBOLA…sa nu mai punem apa cu nitriti, paine cu orice numai cu grau – nu, plastic si chimicale pe post de “papa”…ca deja “laboratorul” este deschis…pe undeva prin estul Europei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.