Imaginea românismului azi…

Acesta este imaginea românismului astăzi: o mică pată de culoare, ce mai trezește reflexe și chiar simțire autentică, dar într-un întreg peisaj apocaliptic și fără perspective. Români ce locuiesc în case care nu mai sunt casele lor, precum întreaga țară, unele părăsite, toate ponosite, fără viață proprie, într-o mare de dezolare și apatie.

Ce s-ar mai putea face, într-un același sens metaforic, e ca cel care încă mai este însuflețit de românism, cel și-a așezat tricolorul la fereastră, să-și facă curat în apartamentul său, să-și refacă fațada, să pună flori vii la fereastră și să îndemne și să spere că toți ceilalți îl vor urma, unul câte unul…

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. La noi,la romani-simtul proprietății este cel mai dezvoltat iar acest simț este reprezentat în primul rând de casa.Casa este o parte a personalitatii…Este sufletul.Eu unul n-aș putea trăi într-un asemenea bloc de apartamente,urat,dezolant,cenușiu,apocaliptic…O rămășiță de care sunt pline orașele României a comunismului-a se vedea și hidoasa Casa a Poporului!Tristă impresie îmi face vederea unor asemenea cazemate plumburii.Parca ar fi o pușcărie in care locatarii sunt lipsiți de identitate,o Doftana in Pantelimon,Colentina,Rahova,Pieptanari…Sau prin tara.Am văzut foste fabrici in ruina,mutilate,ca niste rămășițe după un război nuclear și care mi-au șocat privirea…Betoane ciuntite,turnuri de răcire macabre,ponosite amintiri ale unor vremuri trecute.Cum poți trăi într-un asemenea bloc?Ce valoare afectivă poate avea un spatiu de câteva camere într-o baterie de existente umane îngrămădite pe lateral și vertical?Nici macar culorile tricolorului românesc nu mai înveselesc impresia.

  2. E o imagine a postindustrialismului din toata lumea. Vestul a trait ceea ce traim noi acum, prin anii 70-80. Acolo au inceput sa fie demolate biserici, Sper sa nu apuc ziua aia in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.