Wallachia. Da! E firesc! Google nu a greșit! Voi nu îi înțelegeți inteligența artificială…

0

Nu știu, nu înțeleg de ce vă înfuriați atât că Google vă numește țara Wallachia! De fapt, vi s-a împlinit un vis! De 30 de ani nu ați avut o grijă mai mare decât cum vă privesc străinii, europenii, mai important decât cum vă vedeați voi înșivă. Ei, Google numai imaginea asta a mai lăsat-o… Așa v-au privit, dintotdeauna: niște principate, regiuni obscure care își schimbau stăpânii, schimbau o suzeranitate cu alta: cea otomană cu cea habsburgică sau țaristă: Wallachia Mare (Muntenia) și Wallachia Mică (Moldova). Din timp în timp, apărea câte un domnitor erou, precum Ștefan, care rupea tradiția, dar chiar și el a acceptat vasalitatea cu capul plecat în fața regelui leșilor. În epoca modernă, trei regimuri au tins către independență: Cuza, Antonescu și Ceaușescu. Toți au fost maziliți prin trădări interne, în condiții cu totul diferite, așa cum a fost trădat și Mihai Viteazu. 

Acum v-ați ales președinte cu nume străin, prim ministru cu nume străin, până și șeful serviciului secret, care trebuie să apere interesele naționale, vă este străin, vă trimiteți soli, ambasadori cu cetățenie străină …Și Google vă reconsideră în Wallachia, regiuni istorice sub suzeranitate străină. E firesc!… Așa vă privesc europenii, iar Google v-a dat posibilitatea să o aflați și poate să o și conștientizați. Doar nu mai puteți numi România o țară… Chiar mai aveți pretenția asta?! Păi ce argumente aveți?! Nu aveți industrie, nici sistem bancar, nici agricultură, nu mai aveți economie proprie și credeți că politicul face notă distinctă, fiind independent?! Nu, nu se poate! E imposibil! Întrebați-vă dacă s-a întâmplat vreodată în istorie ca o țară să crească prin forțele altora. Germania sau Japonia după război și-au revenit datorită intereselor americane de a deveni stavile în calea expansiunii comunismului, dar prin firme și capital propriu …Și politicieni inteligenți și abili. Ceea ce aici lipsește cel mai mult!

Germanii v-au numit „vlahi” confundându-vă cu celții. Mai aproape de noi v-au confundat cu țiganii. Iar voi i-ați ajutat denumindu-i pe țigani „romi”.
Totul are sens și chiar voi trebuie să vă numiți „vlahi”, cum vor ei să vă numiți, din simplu motiv că sunteți ai lor, nu vă mai aparțineți. Nu aveți nimic de spus nici chiar în privința asta…

Google e mașină, nu vă cunoște sensibilitățile și prostiile, nu pricepe jocul politic, nu vă înțelege nici marotele și nu ar putea concepe cum v-ați ales niște lideri pregătiți să vă înstrăineze ultimele obiective economice proprii, din sistemul bancar și cel economic, respectiv CEC și Hidroelectrica, către europeni așteptând ca așa să vă fie bine. E mașină cu inteligență artificială: îi apare eroare de sistem, algoritmii lui se scurtcircuitează cu întrebarea logică: păi dacă voiau să vă aducă binele, de ce nu au făcut-o până acum?! …Error! Până și algoritmii lui au detectat probabil că nu mai sunteți o țară, după toate elementele constitutive, sunteți niște regiuni istorice venite din negura timpurilor menite să aducă profit puterilor suzerane care v-au desemnat indirect conducătorii. Wallachia. Da! E firesc! Google nu a greșit! Voi nu îi înțelegeți inteligența artificială, strictă și obiectivă, din cauza sensibilității omenești, pentru că mai păstrați urme de naționalism și patriotism, pe care le manifestați doar prin defulări, și nu constructiv. Nu vreți să știți că sunteți supușii imperiului european și vă complaceți sperând că sunt prea gentlemani, civilizați și moderni ca să vă considere și trateze ca atare, precum sunteți în fapt. Deși totul doar asta indică. Dar mai luați niște promisiuni europene de bine din partea noului guvern ultraliberal și vi se șterg și ultimele rămășițe formale de patriotism, amintirile de țară și sensibilitățile astea revolute!… Fiți europeni, fiți moderni și lăsați-i să vă numească cum vor, cum le iese mai bine socoteala! Cu idioții pe care i-ați ales în frunte și care lucrează mai mult pentru firmele lor și cu tot ce era important pentru a fi o țară în mâinile lor, sunteți ai lor, supușii marelui imperiu de la apus. Wallachia, da!

PS: Imediat după scrierea acestor rânduri citesc că guvernul ultraliberal, al economiei de piață desăvârșite, își va asuma răspunderea pe OUG 114. Prin aceasta executivul face două mari favoruri băncilor și companiilor străine.

1. Desființează taxa pe activele bancare, care creștea în trepte odată cu creșterea ROBOR. Era menită să descurajeze băncile să crească ROBOR. (ROBOR a continuat să fie bază de referință pentru dobânzile la creditele în lei contractate înainte de intrarea în vigoare a OUG 114). Veniturile la buget rezultate din aplicarea acestei taxe erau de circa 700 milioane lei.

2. Este desființată taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din domeniul energetic, care era destinată susținerii consumatorilor vulnerabili, fiind încasată de ANRE. Prin modificarea OUG ce s-a încasat în acest an (600 milioane lei) este transferat la Guvern, urmând să nu se mai aplice în anul următor.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.