Record de „ieniceri” români către Poartă

La începutul anului 2020, în timpul deplinei servituți față de interesele occidentale, pe când guvernul liberal se pregătește să scoată la vânzare ultimele redute ale economiei românești, după ce tocmai a îmbogățit o serie de favoruri către corporații, presa românească anunță un record al României în privința… ienicerilor pe care îi trimite către Poartă, cea occidentală: „Armata Română în 2020. Record de militari trimiși în teatrele de operații…”

Totul urmează o logică intrinsecă, precum într-un manual, cel de ocupație, înscrindu-se în modul în care colonia sau țara sub suzeranitatea unei puteri este obligată să contribuie cu carne de tun la războaiele imperiului. După ocupație, romanii au recrutat legiuni întregi din Dacia, ajunse departe, până în Galia. Britanicii sau francezii au câștigat războaie prin superioritatea numerică pe care le-o asigurau indienii și africanii din colonii. Turcii cereau tribut în copii țărilor supuse, pe care îi pregăteau apoi în armata de ieniceri. Occidentul cere astăzi României soldați pentru a lupta pe teatre de operațiuni în țări precum Mali sau Afganistan care nu au nicio legătură cu interesele naționale ale românilor, nici pe termen scurt, dat nici pe termen lung.

În 2020, Armata Română va participa cu un număr record de militari în teatrele de opertaţii. Concret, conform aprobărilor date de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Ministerul Apărării Naționale va participa cu un efectiv de 2.376 militari şi la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va trimite în respectivele misiuni 1.009 jandarmi şi poliţişti.
Astfel, numărul forţelor româneşti ce vor fi desfăşurate în afara ţării, în 2020, va fi în creştere cu 474 de militari faţă de 2019 și cu 250 de jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În total, se înregistrază un plus de 724 de persoane faţă de efectivele desfăşurate în 2019. Militarii români îşi vor continua astfel periculoasele misiuni din Afganistan şi Mali. În plus, în premieră, România va participa cu o navă comandant la misiunile NATO din Marea Neagră şi Marea Egee.

Dintr-un anumit punct de vedere, practicile otomane de recrutare a ienicerilor erau, dacă nu mai umane, mai oneste, pentru că tributul în copii presupunea că viitorii soldați erau crescuți și pregătiți în imperiul otoman și pe cheltuiala imperiului. Imperiul occidental recrutează din colonia sa România „ieniceri” deja instruiți și apți de luptă.

Folosind o lege numită devşirme, otomanii luau copiii cei mai dezvoltați fizic dintre cei de până la 7 ani din teritoriile cucerite sau tributare pentru a servi în armata otomană. Ei erau luați cu forța din sânul familiilor. Nu lipsesc mărturiile scrise în care mamele urmau căruțele care le răpiseră copiii zile în șir… Astăzi numesc totul „democrație” și speră ca ai lor copii se vor întoarce bogați din locul în care au luptat pentru alte țări și interese cu totul străine de cele ale părinților și poporului lor.

Loading...
loading...

6 COMENTARII

  1. Nu sunt “ieniceri”, sunt MERCENARI!
    aleg singuri aceasta “meserie”, unii platesc gras sa obtina un loc pe maidanele construite de americani in tarile arabe, pentru ca iau banet mai mult…

  2. Dacă românilor nu le pasă . ….Oculta străină face ce vrea .Lasă că-i bine asa rău cum e .Pe unii îi interesează doar sexul si distracțiile

  3. Mai corect era : carne de tun. Deoarece americanii trimit în cele mai periculoase puncte militari aliați, asta cunosc direct de la sursă. “Că doar nu suntem nebuni să trimitem soldații noștrii în brațele talibanilor după ce administrațiile cheltuie o grămadă de bani pentru instruirea lor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.