L-au uitat președinte de onoare…

Pesedeii cei noi, securiticii, l-au uitat pe moș Iliescu președinte de onoare. A rămas acolo, pe funcție, ca să iasă din politică „cu picioarele înainte”, după cum a promis.

Cred că asta este știrea zilei în vodevilul permanent care e politica românească. Adică, să ne lămurim: pesedeii șefi s-au luat cu una, cu alta: fă guvern, răstoarnă guvern, candidați, alegeri interne, congrese, arestări, mai ia candidatul de unde nu-i, mai ia președintele de la mititica, dacă poți, pune altul, alte arestări, și moșneagul sovietic a rămas, la figurat, tot acolo, decrepit, printre paianjeni, prăfuit, semisenil, cu degetul în gură, crezând că vorbește la microfon de la prezidiul celui de-al XX-lea congres al PCR: „Dragi tovarăși…”, că nici nu mai știu de el în ziua de azi… E bună asta!

Întrebat dacă bunicuța malefică mai este președinte de onoare, președintele în devenire Ciolacu spune: „Din câte ştiu, nu”. Ziaristul insistă că Iliescu figurează pe siteul partidului ca președinte de onoare, iar Ciolacu răspunde: „Nu ştiu dacă această calitate trebuie să i-o confere fiecare congres, nu înţeleg fondul problemei dumneavoastră, ce anume doriţi…”.

Dar pesedeii securitici nu au înțeles niciodată fondul niciunei probleme care are legătură cu onoarea… Iar lipsa asta de comprehensiune începe tocmai de la Ion Iliescu, care într-o zi spunea despre predecesorul său Ceaușescu că „a întinat numai idealurile nobile ale comunismului și socialismului” (deci, spre deosebire de el, care le-a respectat mereu), iar de a doua zi a început să construiască capitalismul sălbatic …întinând el însuși idealurile nobile ale socialismului. Și asta doar pentru ca să nu aibă personal nicio sincopă… în cariera de carierist sadea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.