Anonimus

Register Login

Agricultura

„Vom fi sclavi în ţara noastră!”

Teren vanzare OLXNu avem nevoie nici de pământ, nici de industrie, cei care spun că acestea trebuie să rămână românești sunt doar „nostalgici comuniști” sau „extremiști fasciști”. Tot ce avem nevoie este „democrația” și „libertatea” de a alege între Klaus Iohannis și Victor Ponta, între PNL și PSD, care, în ceea ce privește agricultura și industria românească, au avut aceeași politică, a înstrăinării. Deși este cât se poate de ușor să demonstrezi că nu poate fi decât păgubos să accepți vânzarea pământului către străini, pentru că producțiile sau profiturile vor lua calea străinătății, deși este la fel de simplu de arătat că investitorii locali, sprijinirea lor este calea de urmat, și nu încrederea în investitorii străini, care urmăresc, în chip firesc, obținerea unor cât mai mari profituri prin cele mai mici investiții. Investitorii străini îngroapă România.

În județul Vaslui, tărâmul sărăciei și nevoilor, străinii devin pe zi ce trece stăpânii terenurilor agricole. Și nu poate fi de mirare de vreme ce, din cauza sărăciei, a nevoii de bani, site-urile de anunțuri sunt pline de oferte de vânzari de pământ din județul cel mai sărac al țării.

Accesări: 1595

Ultimul CAP din România

CAI Curtici 5Ultimul CAP din România plăteşte tractoriştii cu 2.000 de euro şi n-are an fără profit de măcar un million.

Cei de la Combinatul Agroindustrial Curtici din judeţul Arad, pe scurt CAI, nu au probleme cu seceta şi fac profit an după an, lăudându-se cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

Când toată România se plânge de culturi compromise, agricultorii din Curtici obţin cea mai mare producţie de grâu la hectar din toată ţara. Unii nu cred în minuni, aşa că au mai pus la îndoială producţia stahanovistă.

Pe lângă calităţile solului, profitul se datorează, în mare parte, managementului. Inginerul Dimitrie Muscă ştie cu ce e mai bine să populeze miile de hectare, pe baza unei prospecţiuni a pieţei şi, de mai bine de 20 de ani, nu a dat greş niciodată.

Mai ştie ceva: mizează pe soiurile autohtone. CAI Curtici are terenuri, ferme de animale, livezi şi magazine de desfacere. CAP-ul capitalist a devenit un exemplu de afacere de succes. Are o cifră de afaceri de 10 milioane de euro pe an, plăteşte asociaţilor anual câte 1.500 de kilograme de grâu la hectar - un record naţional - iar tractoriştii au ajuns să câştige şi 2.300 de euro pe lună în sezon.

Accesări: 118

Anestezia generală la români

Pamant de vanzare - Taransau Somnul naţiunii naşte monştri

„…din somnul cel de moarte

Trezeşte-te, tu, patrie drogată…

E dusă România iar pe cruce

Şi noi o contemplăm cu ochii goi”.

Nu sunt fan Adrian Păunescu, dar i-am citat poemul (uşor parafrazat) fiindcă se potriveşte perfect României azi: Marele Jaf continuă cu Marea Vânzare a Teritoriului la hectar. Iar noi, narcotizaţi de televizor, Internet sau alt drog preferat, privim cum solul, pădurile, resursele de subsol, libertatea, suveranitatea statală, ni se duc pe apa sâmbetei (oare de ce zice proverbul tocmai „a sâmbetei”?). Bine zicea cineva: somnul naţiunii naşte monştri!

Accesări: 108

Agricultura tradiţională

Agricultura traditionalaVeşnicia s-a născut la sat, spunea Blaga. Ţăranul român reprezintă gena autentică a civilizaţiei mileniului actual. El reprezintă nu doar şansa redresării României, ci însăşi speranţa renaşterii lumii occidentale, care încearcă cu disperare să-şi îndrepte nesăbuinţele trecutului.

Dacă agricultura ţărănească va avea un viitor în România, acest viitor va depinde foarte mult de voinţa şi capacitatea noastră de a reveni la o viziune agrară şi creştină asupra lumii.

Departe de a fi o binefacere pentru omenire, minunile agriculturii de tip industrial s-au dovedit a fi un dezastru. Toate promisiunile ei sunt iluzorii. În primul rând, s-a dovedit ca agribusiness-ul este incapabil să supravieţuiască pe piaţa liberă fără masive subvenţii de la stat. Fermele industriale de creştere a animalelor pompează hormoni şi antibiotice într-o asemenea măsură, încât porcii şi vitele n-ar mai putea supravieţui sub cerul liber. Astăzi, puţini sunt românii care se opun cultivării plantelor modificate genetic şi încă mai puţini se opun cultivării plantelor oleaginoase pentru biocombustibil.

Accesări: 112

Scrisoare din partea unui francez către țăranii români

Am aflat nu demult că se desfăşoară în acest moment la voi o dezbatere în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei europene care va interzice ţăranilor români mulgerea manuală a vacilor şi îi va constrânge să folosească aparate automate dacă vor să obţină autorizaţia de a-şi vinde laptele şi derivatele lui. Partizanii aparatelor automate au mai ales interesul, ni se spune, de a asigura o calitate perfectă a laptelui, înlăturând bacteriile şi viruşii care ar putea să i se adauge prin mulgerea manuală şi de a suprima astfel orice risc de îmbolnăvire pentru consumator. Se pretinde astfel că aplicarea reglementării europene va reprezenta un pas suplimentar în alinierea României la normele moderne care domnesc în Vest: un ţăran care mulge vaca cu mâna, ce arhaism! E uşor de văzut că în imaginarul acestor progresişti se profilează tot scandalul secolelor trecute cu modurile lor rudimentare de viaţă, cu sărăcia lor revoltătoare şi cu obscurantismul celor ce se ataşează cu încăpăţânare la obiceiurile lor străvechi.

Accesări: 387

„Are loc un cataclism în România, iar epicentrul său se află la sat”

Petru Hurley„Comisare,

Numele meu este Peter Hurley. Sunt din Irlanda. Trăiesc în România de peste 20 de ani. În ultimii sase ani am fost implicat în proiecte civice de promovare a României rurale, pentru care în 2011 am fost decorat cu Ordinul Național pentru Merit. În 2012, am fost director de promovare în cadrul Unității de Sprijin a Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, fiind responsabil cu încurajarea cooperativelor agricole, turism rural și produse tradiționale.

Știu că mulți ar dori să vă vorbească astăzi. De aceea, am condensat punctul meu de vedere la câteva minute și aș dori să vă cer permisiunea să vi-l împărtășesc.

Pentru a răspunde la întrebarea referitoare la rolul PNDR în lupta împotriva sărăciei din mediul rural - răspunsul este suficient de clar. Ca și în cazul versiunii consultative a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 4.1 -„Investiții în exploatații agricole”, resursele concentrate pe exploatații mai mari de 8.000 unități exclud marea majoritate a gospodăriilor agricole. Este dificil a vedea planul ca având impact semnificativ asupra sărăciei.

Accesări: 131

Legea vânzării terenurilor agricole, un act de trădare națională

Confederația Asociațiilor Țărănești din România (CATAR) critică dur noile modificări aduse de Ministerul Agriculturii la legea vânzării terenurilor agricole, pe care le califică drept „un act de trădare naţională”. CATAR consideră că legislația, limitarea accesului la creditare și imposibilitatea accesării de fonduri europene de către majoritatea fermierilor români îi pun pe aceștia într-o situație gravă, de concurență neloială față de străini, care au, astfel, acces neîngrădit la piața funciară din România, unde sunt practicate încă prețuri foarte mici la achiziția de terenuri, comparativ cu prețurile din restul Europei.

Iată mai jos poziția CATAR, cu privire la legea vânzării terenurilor agricole către străini:

„Eliminarea limitării la 100 de hectare a suprafeţei ce poate fi deţinută de străini, a cunoştinţelor în domeniul agricol sau a avizului Comitetului judeţean creează condiţiile necesare dispariţiei neamului românesc.

Accesări: 603

Agricultura României după un sfert de secol!

Tarani la sapaBilanţul acestui sector vital al economiei româneşte este de-a dreptul catastrofal, după 25 de ani de neo-comunism şi falsă democraţie. Ca şi celelalte sectoare de activitate ale economiei românesti, şi agricultură a fost greu lovită de virusul politicienilor-interlopi. Privind din afara sistemului, agricultura pare să nu aibă cusur. Ţăranul e pe camp, iar tractoarele şi utilajele agricole duduie zgomotos pe câmpiile roditoare ale ţării…! Totul pare natural şi veşnic… Dar, în interiorul acestui sector economic, totul, absolut totul este cangrenat şi găunos. Odată cu emanarea legii funciare, politicienii şi-au creat şi aici tot felul de portiţe de retrocedări şi de contracte care mai de care mai falimentare pentru stat şi pentru ţăranul român. Ţăran care a şi fost pompos denumit „Fermier’’. Apoi tot ţăranul, prin aceiaşi lege funciară, a fost împins în tot felul de procese funciare, pierzând timp şi bani prin săli de judecată, pentru că în final să piardă, de cele mai multe ori, şi dreptul de proprietate…!

Accesări: 174

Toate drepturile rezervate ANONIMUS

Top Desktop version