Cel mai bun președinte pentru Statele Unite

0

O cunoscută agenție europeană de știri a transmis alaltăieri de la Sydney, Australia, că „Un grup de cercetători australieni de la Universitatea din Noua Galie de Sud a anunțat crearea unui cablu electric de zece mii de ori mai subțire decât firul de păr, capabil să conducă electricitatea la fel ca un cablu de cupru tradițional”.
„ …Bent Weber, șeful proiectului realizat la universitatea australiană, într-un studiu publicat în revista «Science», a explicat că `a reuși să faci conexiuni de cabluri la această scară microscopică va fi esențial pentru dezvoltarea viitoarelor circuite electronice.’”

„Cablul a fost creat de fizicienii australieni și americani cu lanțuri de atomi de fosfor într-un cristal de siliciu: nanocablul are patru atomi lățime și unu înălțime”.
„Realizarea este esențială pe plan internațional pentru dezvoltarea primului ‘computer cuantic’, mașină superrapidă capabilă să proceseze enorme cantități de date în puține secunde: o serie de calcule care ar necesita ani sau chiar decenii, la computerele actuale”.
„Într-un cablu de cupru tradițional, electricitatea se generează când electronii de cupru circulă de-a lungul conductorului, dar, pe măsură ce cablul sau conductorul devine mai mic, rezistența la fluxul electric devine mai mare”.
„Pentru a depăși această problemă, Weber și echipa sa au utilizat microscoape speciale proiectate cu precizie atomică, care le-a permis să introducă atomii de fosfor în cristalele de siliciu”.
„Acest lucru a permis ca nanocablul să acționeze precum cuprul, cu electronii circulând ușor și fără probleme de rezistență”. „Vrem să arătăm cu această tehnică că este posibil să minimizezi componentele până la scara câtorva atomi”, a spus Weber.
„Dacă vom folosi atomi ca bits, avem nevoie de cabluri la aceeași scară a atomilor” – a spus fiziciana Michelle Simmons, supervizoarea lucrării.
Cu aceste progrese tehnologice de neoprit care vor trebui să servească la bunăstarea omenirii, mi-am amintit că acum patru zile am scris despre încălzirea Terrei și exploatarea accelerată a periculosului gaz de șisturi, într-o lume care în două sute de ani a consumat energia fosilă acumulată timp de 4 miliarde de ani.
Mi l-am imaginat pe Obama, bun vorbitor, pentru care, în goana disperată pentru realegere, visurile lui Luther King se află la mai mulți ani lumină decât pământul planetei locuibile celei mai apropiate.
Mai rău: oricare dintre congresmenii republicani prezidențiabili sau un lider sau lideră a Tea Party poartă mai multe arme nucleare pe umeri decât idei de pace în cap.
Să-și imagineze cititorii un minut acest calculator puternic, cuantic, capabil să multiplice de infinite ori datele pe care azi le recunosc modernele computere.
Oare nu este evident că cel mai rău lucru dintre toate este absența de la Casa Albă a unui robot capabil să guverneze Statele Unite și să împiedice un război care ar pune capăt vieții speciei noastre?
Sunt sigur că 90% dintre americanii înscriși, în special hispanicii, negrii, și numărul crescând al celor din clasa de mijloc, sărăciți, ar vota cu robotul.

FIDEL CASTRO RUZ
8 ianuarie 2012

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.