Statul român s-a retras, nu mai există

0

Ilie Șerbănescu se individualizează astăzi drept singurul economist care spune adevărul, răzbătând unui întreg curent economic atotcuprinzător care face din dispariția a ceea ce se numește economie națională un deziderat pentru… toată lumea. De la multașteptații și bineveniții investitori străini cărora trebuie să le fie asugurate toate condițiile, până la renunțarea la tot ce este al nocivului stat, economiștii nu ne-au orientat decât la renunțare la resurse și capabilități. Uitând parcă un lucru elementar, și anume că investitorii, și mai ales marii investitori, urmăresc în primul rând profitul, indiferent de mijloace. Noi suntem cei interesați de dezvoltare, nu investitorii străini.

Ilie Şerbănescu a vorbit despre metoda practicată de corporaţiile străine de a face ca resursele ţărilor pe care exploatează să fie puse la dispoziţia companiilor străine pentru profitul acestora, în detrimentul economiei locale.

„Profitabile sunt companiile străine care s-au băgat în locurile monopoliste, cu toate companiile care vând benzina, care vând electricitate, care nici măcar nu e electricitatea lor sau gazele lor, şi e foarte simplu să ai profit şi să fii “deştept” cu toată povestea asta. Au venit special pentru a ne lua resursele, fiindcă ştiu unde sunt punctele nodale. Să nu mai privim lucrurile aşa, cum e şi povestea asta greşită cum că statul e cel mai prost. Dacă îl jecmănim, sigur că e cel mai prost, cum altfel poate să fie?
Statul este jecmănit şi din interior şi din exterior – şi pe urmă e cel mai prost! Este ceva stricat la modul în care punem problema. Sunt zeci de exemple care arată cum e hărtănit statul român, plus că de 20 de ani se tot spune că statul român e cel mai prost, trebuie să se retragă. Poftim, s-a dat la o parte, s-a retras, nu mai există. Când a venit criza, hop pe el! După ce i-ai cântat prohodul, ce mai vrei de la el?

Cel mai important: dacă economia ar fi fost dezvoltată, n-ar fi fost nici o problemă, dar aşa nu mai are cine s-o dezvolte. Am pierdut pârghiile, că numai noi suntem interesaţi să dezvoltăm România, ceilalţi care au venit să ia profitul, nu sunt interesaţi. Şi este firesc, ăsta e capitalismul.”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.