Un discurs pentru pace

1

Discurs Adolf Hitler 1939Discursul lui Adolf Hitler, cancelarul Germaniei, de pe 30 iulie 1937 pare, cel puţin, chemarea unui conducător care îşi doreste pacea, nu vorbeşte despre război, ci despre modalităţi concrete pentru menţinerea păcii. Dar vorbeşte, în acelaşi timp, despre „agitatori ai războiului” care lansaseră deja primele provocări asupra Germaniei. Istoricii oficiali ai învingătorilor vi-l prezintă ca pe un tiran şi un căpcăun sângeros, dar istoricii oficiali nu redau măcar o dată fragmente din acest discurs sau altele asemănătoare, iar atunci când amintesc în treacăt de aceste propuneri de pace o fac într-un mod vădit tendenţios, suspectând din start şi din oficiu lipsa de sinceritate. Acelaşi lucru nu se întâmplă cu vorbele şi intenţiile mereu onorabile ale învingătorilor…

„Aş vrea să-mi exprim câteva opinii asupra căilor posibil pentru o pacificare reală a Europei pe viitor:
1. Este în interesul tuturor naţiunilor ca ţările să aibă condiţii politice şi economice stabile. Aceasta este cea mai importantă condiţie pentru relaţii politice şi economice durabile între naţiuni.
2. Interesele vitale ale diferitelor naţiuni trebuiesc recunoscute cu sinceritate.
3. Liga Naţiunilor, pentru a fi eficientă, trebuie reformată şi trebuie să devină un organism evolutiv al intereselor comune şi să nu rămână un organism al inactivităţii.
4. Relaţiile dintre naţiuni pot fi reglementate şi rezolvate numai pe baza respectului mutual şi a egalităţii absolute.
5. Este imposibil de a face o naţiune responsabilă pentru înarmare şi o alta pentru limitarea înarmării, dar este necesar să vedem această problemă aşa cum este în realitate.
6. Este imposibil să menţinem pacea atâta timp cât o clică internaţională iresponsabilă îşi continuă agitaţia nestingherită. Regret nespus că ministrul de externe britanic nu a declarat categoric că nu a fost nici măcar un adevăr în calomniile despre Maroc răspândite de aceşti agitatori internaţionali ai războiului. Graţie loialităţii unui diplomat străin şi a guvernului său clarificarea imediată a acestui caz a fost posibilă, dar nu este de bănuit că, cu o altă ocazie, nu ar mai putea fi posibil ca adevărul să iasă la lumină atât de repede, ce se va întâmpla atunci?
7. S-a demonstrat că problemele europene pot fi bine rezolvate corespunzător doar în limitele posibilităţilor. Germania speră că are o relaţie apropiată şi prietenească cu Italia. Poate vom reuşi să creăm posibilităţi pentru astfel de relaţii cu alte ţări europene. Reich-ul German îşi va proteja securitatea şi onoarea cu a sa armată puternică. Pe de altă parte, convinşi că nu există o mai mare comoară pentru Europa decât pacea, vom fi mereu suporterii idealurilor europene de pace şi vom fi consecvenţi în responsabilităţile noastre.
8. Ar fi profitabil pentru pacea europeană ca naţiunilor care trebuie să trăiască ca minorităţi printre alte naţiuni să li se arate consideraţie pentru onoarea şi conştiinţa lor. Asta ar duce la o relaxare decisivă a tensiunilor dintre naţiunile a căror frontiere de stat nu coincid cu cele naţionale”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. actuala situatie in care neomarxistii( deci acesiasi care au provocat si WW2) cauta sa distruga Europa – vesnic blestemata in Protocoalele inteleptilor sionului- spune totul despre adevarat istorie – deja copii de clasa a7 – a 8-a se intreaba de ce trebuie sa distrugi ceva normal – e bine ca nu trebuie sa le spunem noi- ei insisi vad cu ochii lor cine este fermentul vesnic in istorie-si arunca manualele de istorie in closet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.