Apel către tineretul țării

6

Ion Antonescu3Tineret, Studenţi

Legionari adevărați,

Mi-am smuls până azi suflet din sufletul meu ca să-l fac punte de viață și înțelegere veșnică între mine și voi. Suferințele voastre de altădată le-am făcut suferințele mele; iar biruința Țării și a mea de la 6 Septemvrie, am făcut-o biruința voastră. Am lăsat o clipă haina oștirii, haina mândriei și a vieții mele întregi și am îmbrăcat cămașa verde ca să vă dau vouă semnul unirii și altora semnul încrederii în voi.

V-am chemat la conducerea Statului și v-am dat toate locurile de răspundere ca să simțiți că și voi sunteți Statul și pe conștiința voastră se reazămă păstrarea și mândria lui. Mi-ați jurat credință – Regelui și mie – la 6 Octomvrie la București și la 8 Noemvrie la Iași și toți conducătorii voștrii mi-au reînoit legământul de ascultare la 27 Noemvrie. M-am trudit luni de-a-rândul să salvez Statul prăbușit, cu granițele sfărâmate și Românii pribegi; să restabilesc finanțele și să reorganizez totul, în împrejurările tulburi ale războiului din jurul nostru.

Am atras atenția conducătorilor voștri că unele elemente împing Statul la dezordine, că alții aleargă după interese materiale, că unele elemente bune nu sunt folosite, că producția țării scade, că anarhia ne pândește. Am somat pe cei răspunzători să-și facă datoria, impunând disciplina, prevestindu-le că va veni un moment când vor fi năvăliți și depășiți de anarhie; v-am adresat tuturor sfaturi părintești, cerându-vă să vă faceți datoria de Români și Legionari.

Pe conducătorii voștri i-am tratat ca pe copii mei, deschizându-le casa și sufletul și mărturisindu-le zilnic toate grijile și actele ce trebuia să înfăptuim. Drept orice, s’a pornit o acțiune absurdă în contra Guvernului, deși era Guvern Național-Legionar și cu toate că mi se jurase credință. S-a făcut insinuări netrebnice că a-și ocroti masoneria sau că a-și lăsa ca forțele oculte străine să influențeze conducerea Țării.

Trecutul meu, onoarea mea de ostaș, lupta mea de o viață întreagă în contra ticăloșilor, voința mea neînduplecată de a realiza Statul Național-Legionar și tot ce făcusem până atunci pentru Legiune, n-au fost puse în cumpănă.

Forțe oculte străine, netrebnici prădători și anarhiști strecurați în mare număr în rândurile Legiunii, au împins la vrajbă, la pradă și la nebunie. Tineri curați, studenți idealiști, legionari supuși, au devenit instrumente oarbe în mâna unor ambițioși, care s-au ascuns, după ce au încurajat revolta și după ce n-au mai putut stăpâni bandele netrebnice de anarhisti și disperați, intrați în luptă pentru interese străine și nu pentru Legiune.

Țara a fost astfel aruncată într-o frământare nebună pe care n-au putut-o opri decât onoarea, eroismul și patriotismul ostașului român, stânca nepieritoare a drepturilor patriei.

S-a tras în Armată, fără nici un motiv, fără nici o provocare; s-a încercat dezarmarea și umilirea ostașilor; au fost omorâți ofițeri și soldați pe la spate, doi au fost arși de vii.

Am fost asediat eu, Conducătorul Statului, cerându-mi-se de colaboratorii mei, care îmi juraseră credință, să părăsesc conducerea Guvernului sub amenințarea gloanțelor.

Deși mă găseam la început nepregătit de apărare, am răspuns că prefer să cad la postul de onoare, decât să mă dezonorez pe mine, să dezonorez armata și să prăbușesc Statul prin gestul meu de slăbiciune.

Tineret, trezește-te. Ajunge, Legionari adevărați, faceți-vă examenul conștiinței.

Numai dușmanii Țării, ai vostri și ai mei, au putut pune la cale această acțiune nevrednică în care unii au căzut poate de bună credință, alții din ambiții sau interese, iar unii plătiți de mâna dușmană.

Numai trădătorii v-au putut sfătui să trageți în armată, atunci când știți că niciodată Legiunea n-a avut acest drept, iar Căpitanul a preferat să se jertfească decât să provoace mișcări și lupte între Români.

Aruncați de pe frunte și de pe ochi vălul cernit al rătăcirii și din mâini armele trădării. Fiindcă Generalul Antonescu n-a înșelat, nu înșeală și nu va înșela niciodată.

Eu nu sunt Conducător de Stat tiran, n-am clică de apărat și n-am interese sau o viață  imorală de ascuns. Eu apăr Țara și destinul ei împotriva tuturor dușmanilor și a tuturor rătăcitorilor. Toată viața și voința mea este în slujba Neamului, a onoarei lui, a onoarei voastre. Am asigurat liniștea Țării și o voi stăpâni împotriva oricui. Armata e trează la datorie, Țara întreagă e conștientă de răspunderea ce o avem. Am ordonat arestări ca să prind rețeaua rătăcirii și a infamiei, a prădătorilor și a ocultei străine. A doua oară nu va mai îndrasni, fiindcă pumnul de oțel al onoarei și al conștiinței va zdrobi sub voința armatei orice încercare.

N-am ucis pe nimeni. Fiindcă am încă suflet de părinte. Pe foștii membri ai guvernului care se vor dovedi că au trădat îi voi pedepsi cu deportarea. Pe vinovații netrebnici îi voi pedepsi cu ocna. Pe vagabonzii și hoț ii de rând îi voiu pedepsi cu pușcăria.

Nici un nevinovat nu va suferi vreo pedeapsă, fiindcă pedeapsa mea nu pleacă din nici o ambiție deșartă, a judecătorilor din nici o ură, a Armatei din nici o răzbunare.

Dar, de acum înainte voiu fi necruțător. Nici o abatere, nici o rătăcire, nici o încercare nu va mai fi îngăduită!

Cu Dumnezeu înainte!

General Ion Antonescu

Bucureşti, 1 Februarie 1941

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

 1. A fost ucis din ordinul bolsevicilor,nu a romanilor sau a liderilor romani,,dar se arunca vinovatia asupra noastra pentru a induce ideea ca suntem un popor de criminali

 2. POSTEZ UN FRAGMENT DIN CARTEA LUI IOSF CONSTANTIN DRAGAM CARE CUPRINDE MARTURII SI DOCUMENTE DESPRE CEL CARE A FOST UNUL DIN CEI MAI MARI SOLDADI AI NATIUNII ROMANE, MARESALUL ION ANTONESCU.
  Am sa redau un fragment despre ARMATA ROMANA. Fiind si ofiter in rezerva ,ca unul care am trecut prin greutatile intalnite in armata ,dar si ca un tanar venit in armata la varsta de 22 de ani ,cu o oarecare experienta de viata ,am crezut ca armata este un loc unde sde invata sa ucizi. Aveam sa ma conving de faptul ca nu este asa. Citind cele spuse de maresalul ION ANTONESCU, nu pot sa spun ca are perfecta dreptate.Am facut scoala de ofiteri nin rezerva militari in termen,am instruit recruti,am avut la un punt de lucru al CFR sub comande peste 600 de soldati si m-am lovit de multe situatii pe care a trebuit sa le rezolv conform legilor in rigoare. M-am intors in civilie un alt om si intemeindu-mi o familie,trainicia acesteia cat si educatia primita in cei 7 ani de acasa, faspt ce a condus la prelungirea casniciei pana acum, in ciuda multiplelor furtuni.,
  .
  Maresalul Ion Antonescu spunea: ,,ARMATA este scoala natiunii,dar ea, totodata, asigura vitalitatea neamului, prin aceea ca, primind pe timpul stagiului militarin sanul ei tineretul ajuns la cea mai critica faza a varstei lui, cand cresterea organismului atinge criza trecerii de lafragezimea primilor ani ai tineretii catre maturizare, orice se imprima pe acest fond ramane definitiv. Venind din diferite medii,majoritatea tinerilor au deficiente de crestere. ARMATA trebuie sa le ofere prilejul de nivelare a acestor carente si ca, ei trebuie sa fie supusi unui program rational, bazat pe mancare, un program economic intocmit,asigurand refacerea fortelor cheltuite in timpul zilei si un tratament psihic omenesc.
  ARMATA nu trebuie sa dea inapoi neamului elemente vlaguite, ci elemente robuste, consolidate fiziceste, formate moraliceste pentru a putea sa indeplineasca rolul ce li-l rezerva societatea”.
  Cei care au dat lovitura de stat din decembrie 1989 au pregatit-o cu grja ani in sir.Tot ce a urmat si se mai deruleaza inca decurge din acele masuri diabolice pentru a distruge Romania toate punctele de vedere. Nu la putea scapa problema armatei care in ceea ce numesc ,,PACEA CARTAGINEZA” la punctul 4 prevede : DISTRUGEREA PUTERII MILITARE prin reducerea la minim a armatei si armamentelor si prin deprofesionalizarea ei.. Ceea ce s-a si intamplat.
  Acum prin reluarea serviciului militar obligatoriu se incearca repararea unor greseli. Daca se va extinde o parte din problremele cu tineretul si locurile de munca ,cat si problema infractionalitati in randul tinerilor se poate rezolva ,ori atenua. Si multe altele in privinta lutei impotriva efectelor provocate de stihiile naturi,provocate si de marile puteri in mod deliberat,.
  Poate ce am postat aici ajunge si sub ochii unor factori de decizie ,fapt care in mod sigur le va da de gandit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.