Dansul macabru al cinismului

0

Fidel Castro ReflectiePolitica de jaf impusă de Statele Unite și aliații lor din NATO în Orientul Mijlociu a intrat în criză. Aceasta s-a dezlănțuit inevitabil cu prețul ridicat al cerealelor, ale cărui efecte se fac simțite cu mai multă forță în țările arabe unde, în ciuda enormelor resurse petroliere, penuria de apă, zonele deșertice și sărăcia generalizată a poporului contrastează cu enormele resurse obținute din petrolul pe care le posedă clasele privilegiate.

În timp ce prețurile la alimente se triplează, averile imobiliare și bogățiile minorității aristocratice se ridică la mii de miliarde de dolari.
Lumea arabă, de cultură și credință musulmană, s-a mai văzut umilită în plus de impunerea cu sânge și foc a unui stat care n-a fost capabil să-și îndeplinească obligațiile elementare pentru care a fost creat, plecând de la ordinea colonială existentă până la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în vitutea căruia puterile victorioase au creat ONU și  s-au impus  în comerțul și economia mondială.

Datorită trădării lui Mubarak la Camp David, Statul arab palestinian nu a putut să existe, în pofida acordurilor ONU din noiembrie 1947, iar Israelul a devenit  o mare putere nucleară aliată a Statelor Unite și NATO.
Complexul Militar Industrial al Statelor Unite a furnizat zeci de miliarde de dolari în fiecare an Israelului și chiar statelor arabe supuse și umilite de acesta.

Duhul a ieșit din sticlă și NATO nu știe cum să-l stăpânească.
Vor încerca să scoată maximum de profit din lamentabilele evenimente  din Libia. Nimeni nu este capabil să știe în acest moment ce se întâmplă acolo. Toate cifrele și versiunile, până la cele mai neverosimile, au fost  răspândite de imperiu prin mijloacele de comunicare, semănând haos și dezinformare.

Este evident că în Libia se desfășoară un război civil. De ce și cum s-a dezlănțuit acesta? Cine va plăti consecințele? Agenția Reuters, făcându-se ecoul părerii unei cunoscute bănci din Japonia, Nomura, că prețul petrolului ar putea depăși orice limită: „Dacă Libia și Algeria suspendă producția de petrol, prețurile ar putea atinge un maxim de peste 220 dolari pe baril și capacitatea disponibilă a OPEP ar fi redusă la 2,1 milioane de barili pe zi, similară cu nivelurile cunoscute în timpul războiului din Golf și când valorile au atins 147 dolari pe baril în 2008”, declară banca într-o notă.

Cine ar  putea să plătească astăzi acest preț? Care ar fi consecințele în toiul crizei alimentare?

Liderii principali ai NATO sunt exaltați. Primul ministru britanic, David Cameron, citează ANSA, „ …a admis într-un discurs în Kuwait că țările occidentale au greșit când au sprijinit guverne nedemocratice în lumea arabă.” Ar trebui felicitat pentru  sinceritate.

Colegul său francez, Nicolas Sarkozy, a declarat: „Represiunea brutală prelungită și sângeroasă a populației civile libiene este  respingătoare”.

Ministrul de externe italian, Franco Frattini, a declarat ”credibilă” cifra de o mie de morți la Tripoli (…), cifra tragică va fi o baie de sânge”.

Hillary Clinton a declarat: „ …baia de sânge este complet inacceptabilă și trebuie să înceteze”…

Ban Ki-moon a spus: „Este absolut inacceptabilă folosirea violenței care se face în țară”. ; „ …Consiliul de Securitate va acționa în conformitate cu ce va decide comunitatea internațională”. „Avem în vedere o serie de opțiuni”.

Ceea ce Ban Ki-moon așteaptă într-adevăr este ca Obama să spună ultimul cuvânt.

Președintele Statelor Unite a vorbit în seara de miercuri și a spus că Secretarul de Stat va pleca spre Europa pentru a stabili cu aliații NATO măsurile care trebuie luate. Pe fața ei se vedea ocazia de a se război cu senatorul de extremă dreapta a republicanilor, John McCain, cu senatorul pro-israelit de Connecticut, Joseph Lieberman, și liderii Tea Party, pentru a-și asigura candidatura sa din partea partidului democrat.

Mediile imperiului au pregătit terenul pentru a acționa. N-ar avea nimic ciudat intervenția militară în Libia, cu care s-ar mai asigura pentru Europa cele aproape două milioane de barili pe zi de petrol ușor, dacă mai înainte nu se vor întâmpla evenimente care să pună capăt șefiei sau vieții lui Gaddafi.

Oricum, rolul lui Obama este destul de complicat. Care va fi reacția lumii arabe și musulmane dacă sângele din această țară se va vărsa din abundență cu această aventură? Va stopa o intervenție a NATO în Libia valul revoluționar dezlănțuit în Egipt?

În Irak s-a vărsat sânge nevinovat a peste un milion de cetățeni arabi, când țara a fost invadată cu pretexte false. Misiunea îndeplinită! A proclamat George W. Bush.

Nimeni în lume nu va fi de acord vreodată cu moartea cetățenilor fără apărare în Libia sau în orice parte a lumii. Și mă întreb: vor aplica Statele Unite și NATO același principiu față de civilii fără apărare pe care avioanele fără pilot yanchee și soldații acestei organizații îi omoară în fiecare zi în Afganistan și Pakistan?

Este un dans macabru al cinismului.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.