Marine Le Pen vrea referendum pentru ieșirea Franței din UE

0

Preşedinta Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, i-a cerut “solemn” preşedintelui  Franţei, François Hollande, organizarea un referendum în ianuarie 2014 privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.
„Îi cer solemn preşedintelui Republicii să organizeze în ianuarie 2014 un referendum privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană”, a spus Marine Le Pen la încheierea unei reuniuni a Consiliului naţional al partidului său, într-un hotel din Sèvres, Hauts-de-Seine, regiunea pariziană.
„În ceea ce ne priveşte, noi vom cere să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană, cu excepţia situaţiei în care Guvernul francez ar deschide între timp negocieri solide şi ar obţine toate cele patru reforme de fond minimale”, a afirmat lidera Frontului Naţional.

Cele patru reforme sunt:
– „revenirea organizată la monedele naţionale“,
– „dizolvarea spaţiului Schengen“ de liberă circulaţie (din care fac parte 22 dintre cele 27 de state membre Uniunii Europene),
– „autorizarea patriotismului economic şi reindustrializarea cu protecţionismul frontierelor noastre“,
– „prevalenţa din nou a dreptului naţional asupra dreptului european“.
„Noi nu credem că Guvernul vrea sau poate să obţină aceste rezultate şi credem că ieşirea din Uniunea Europeană va fi, în realitate, singura soluţie posibilă, la fel de pozitivă pe cât de entuziasmantă“.
Preşedinta Frontului Naţional a făcut de mai multe ori această propunere de referendum, fără a menţiona vreo dată, explicând vineri într-un interviu pentru «Le Figaro» că ea „va apăra acest plan de acţiune“ în continuare, cu ocazia alegerilor europene din 2014, după data la care cere organizarea acestui referendum.
„Dacă Guvernul refuză, vom face din alegerile europene un mare referendum pentru sau împotriva ieşirii din UE”, alegerile europarlamentare de anul viitor “vor deveni ele însele un referendum”, a anunţat Marine Le Pen.
Potrivit ei, în ianuarie 2014, Franţa va fi la „răscruce de drumuri“ în faţa „dispariţiei frontierelor“, a „austerităţii“ şi „dispariţiei tuturor protecţiilor“.

Având în fruntea sa pe fiica celui a condus Frontul Naţional din Franţa zeci de ani la rând, partidul naţionalist rămâne consecvent poziţiei sale faţă de Uniunea Europeană şi dezvoltărilor pe care această organizaţie le-a cunoscut.
Pe 27 octombrie 2007, preşedintele de atunci al Frontului Naţional francez, Jean-Marie Le Pen, declara că în timpul campaniei pentru alegerile europene din 2009 va fi „port-drapelul rezistenţei franceze faţă de totalitarismul european”.
„Astăzi, 24 octombrie 2007, lansez campania pentru alegerile europene făcându-mă port-drapelul şi purtătorul de cuvânt al rezistenţei franceze faţă de totalitarismul în stadiu de larvă al eurocraţiei şi habotnicilor săi”, declara într-o conferinţă de presă susţinută la Strasbourg. „Voi fi crainicul unui ‘nu’ spus unei Europe confiscate de eurocraţi şi de micii judecători de la Luxemburg”, a adăugat Le Pen.
„Voi fi apărătorul Franţei care spune ‘nu’ Turciei în Europa, care spune ‘nu’ unui superstat european, ‘nu’ unei Europe mondializate care-şi deschide frontierele pentru populaţii din Lumea a Treia, pentru produse ‘made in China’, pentru societăţi, pentru prădători din toate punctele cardinale”.
Le Pen făcea aceste declaraţii a doua zi după lansarea unei petiţii iniţiate de Frontul Naţional prin care cerea preşedintelui francez de atunci Nicolas Sarkozy organizarea unui referendum pe tema noului tratat european destinat înlocuirii Constituţiei europene.
„Numai un referendum poate anula ceea ce a decis un altul”, declarase cu o zi în urmă Le Pen într-o intervenţie în şedinţa plenară a Parlamentului European, referindu-se la respingerea Constituţiei europene de către Franţa, prin referendum, în 2005. „El ţine de viitorul naţiunilor noastre, de suveranitatea lor, de independenţa lor, de identitatea şi libertatatea lor”
„Complicii unei asemenea negări a democraţiei ar purta o grea responsabilitate în faţa istoriei”, a avertizat Le Pen.

Textul integral al cuvantarii lui Jean Marie Le Pen:
La doi ani şi jumătate după respingerea Constituţiei europene de către popoarele francez şi olandez, Consiliul European a adoptat, la 19 octombrie, la Lisabona, “Tratatul simplificat şi moficat” al UE, un nume prost ales, fiindcă acest tratat este de fapt mai complex şi nu modifică Constituţia respinsă. Pe scurt, ei vor să ne convingă că acest text nu are nimic de-a face cu textul Constituţiei pentru a evita referendumurile naţionale ale popoarelor europene.
Aceste lucruri din tratat sunt prea serioase, veţi spune, pentru a fi lăsate la judecata oamenilor de rând. Ei bine, eu cred exact contrariul! În măsura în care acest text este doar o copie a Constituţiei Europene – singurele modificări fiind doar de vocabular, nu de conţinut -, trebuie ca fiecare ţară membră a Uniunii Europene să organizeze un referendum pentru ratificare, începând cu Franţa şi Olanda. Doar un referendum nou poate anula rezultatul unui referendum anterior.
Astăzi am lansat, fără gânduri de partizanat politic, o petiţie în propria mea ţară pentru ca Preşedintele Republicii Franceze, iniţiatorul acestui aşa-zis “minitratat” european, să revină asupra poziţiei sale şi să propună un referendum. Fiindcă acest tratat european va duce la dispariţia naţiunilor europene, a suveranităţii, independenţei, identităţii şi libertăţilor lor.
Nu ne putem încrede, de exemplu, că un “înalt reprezentant” al Uniunii Europene ne va reprezenta interesele naţionale în faţa străinătăţii, ca să nu mai vorbim de faptul că ne vom pierde locul din Consiliul de securitate al Naţiunilor Unite în numele “personalităţii juridice” a Uniunii Europene. De asemenea, sistemul nostru juridic şi legislativ va fi subordonat judecătorilor de la Luxembourg.
Complicii unei asemenea negări a democraţiei vor purta o grea responsabilitate în faţa istoriei.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.