Țăranul care și-a întâlnit parlamentarul după alegeri

0

Taranul genericValerică Samson este un cetățean fără ocupație ziua din orașul Țicleni care ducea până mai ieri o viață nornală în Țicleni. După cum povestește, se trezea dimineața și se ducea la 416 cu grebla și se întorcea cu hârlețu. Pentru că nu avea cum să sape șanțuri cu grebla, cei de la 416 îi luau furca și îi dădeau sapa… După care îl trimiteau la strâns frunzele din parcul din centru. A doua zi se ducea cu sapa, ca să își ia grebla înapoi. Și-o lua și atunci cei de la 416 îl trimitea la săpat șanțuri. În unele zile, cei de la 416 îl trimiteau la săpat șanțuri fără să se mai uite la el. Și el era uneori cu furca, alteori cu sapa, alteori cu grebla. Atunci când era cu hârlețu, atunci Valerică își dădea seama că munca lui nu e apreciată la valoarea ei în bani. Și atunci muncea și el așa, da’ nu se rupea. De ce să se?!

În altele din zile, cei de la 416 îl trimiteau la strâns frunze, fără să se uite la el. Și el era uneori cu grebla, alteori cu sapa. Atuncia când era cu grebla, atunci Valerică își dădea seama că, după ce că munca lui nu e apreciată la valoarea ei în bani, frunzele prea mari e prea mari și cele mici e a dracu’ de mici. Și atuncia muncea și el așa, da’ nu se rupea. De ce să se?! Că oricum nu avea niciun sens în viața lui să.
Nimenea nu mai știa că Valerică nu făcea doar atât, era micul său secret că le și număra și le deosebea după culori și chiar nuanțe. Câte ne-ar mai fi putut spune Valerică despre frunzele lui, micul său univers neștiut și nebănuit…
Nimeni nu știe cine este Valeriu Samson cu adevărat. Acum el locuiește singur într-o casuță cu două camere, dar ține să ne precizeze că a locuit cu mai multe. Dar nu asta i se pare important, ci că el este cel care l-a cunoscut personal pe parlamentarul său din colegiu său electoral. Niciunul dintre vecinii lui nu știa că el este cel care l-a cunoscut personal pe parlamentarul său. Nici el nu știa până ieri că l-a cunoscut pe deputatul său, pe care l-a cunoscut ieri. Valerică Samson își amintește cu plăcere perioada petrecută în compania deputatului și discuția care s-a discutat. A durat mai bine de două minute.
„Eu chiar mă întrebam câteodată, să știți, cine e parlamentar aicia, că eu nu-s prost, să știți. Odată chiar m-am întrebat de două ori, că nu am reușit să răspund prima dată și nici a doua oară nu”, ne-a spus Valerică Samson.
„Multă lume o să creadă acum că am intrat în politică, da’ eu nu. Doar l-am ajutat pe domnu’ ministru să găsească calea, în politică calea, ca să spun așa, așa, că vroia să ajungă la Târgu-Jiu și nu știa cum să. Când i-am spus că e la Țicleni a spus că ce, ce coincidență, că tocmai se gândea la noi, că ce mare e colegiu lui, mare. Când a spus așa, așa mi-am adus aminte că el e, e deputat aicea. L-am și votat parcă, da‘ nu mai știu de ce, nu știu de ce, el zicea că o să mă reprezinte, da‘ nu de asta l-am votat, altceva. Când i-am spus că dacă e deputat aci, a spus la fel, că ce, că ce dacă. La noi aicea, la Țicleni, să știți că nu venea niciun om mare înainte să ne tragă colegiu de ăsta electoral. Nici după”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.