Timpurile grele ale umanității

0

Lumea este din ce în ce mai dezinformată în haosul de evenimente care se succed în ritmuri nebănuite.
Cei care am trăit ceva mai mulți ani şi experimentăm o anumită aviditate de informare, putem să ne dăm seama de nivelul de ignoranță cu care ne confruntam față de evenimente.
În timp ce în lume un număr crescând de persoane sunt lipsite de locuință, pâine, apă, sănătate, educație și loc de muncă, bogățiile Terrei se risipesc pe arme și războaie fratricide interminabile, cee ce a devenit – și se dezvoltă tot mai mult – o practică mondială crescândă și abominabilă.
Gloriosul și eroicul nostru popor, în pofida blocadei inumane care durează de peste jumătate de secol, nu s-a predat niciodată; a luptat și va lupta contra sinistrului imperiu. Acesta este micul nostru merit și modestul nostru aport.
La polul opus al planetei noastre, unde se află Seul, capitala Coreii de Sud, președintele Barack Obama se întâlnește la un summitt de securitate nucleară, pentru a impune politici legate de dispunerea și uzul armelor nucleare.

Este vorba, fără îndoială, de fapte insolite.
Personal nu mi-am dat seama de aceste realități din pură întâmplare. Au fost experiențele trăite timp de peste 15 ani de la triumful Revoluției cubaneze – după bătălia de la Giron, blocada criminală ianchee, ca să ne îngenunchieze prin înfometare, atacurile piraterești, războiul murdar și criza rachetelor nucleare din octombrie 1962, care a împins omenirea pe marginea unei sinistre hecatombe -, când am ajuns la convingerea că marxiștii și creștinii sinceri, dintre care am cunoscut mulți, indiferent de credința lor politică și religioasă, trebuiau și puteau să lupte pentru justiție și pace între oameni.
Așa am declarat și așa susțin fără nicio ezitare. Rațiunile pe care astăzi le pot expune sunt absolut valabile și au și mai mare importanță, pentru că toate evenimentele petrecute de aproape 40 de ani încoace o confirmă, astăzi cu și mai multă dreptate ca niciodată, pentru că marxiștii și creștinii, catolici sau nu, musulmani, șiiți sau suniți, liber gânditori, materialiști dialecticieni și persoane care gândesc, nimeni nu va vrea să vadă cum dispare prematur specia noastră gânditoare irepetabilă, în așteptarea ca legile complexe ale evoluției să dea naștere alteia care să se asemene și să fie capabilă să gândească.
Îl voi saluta cu plăcere mâine, miercuri, pe Excelența Sa Papa Benedict XVI, așa cum am făcut și cu Ioan Paul II, un om căruia contactele cu copiii și cetățenii simpli din popor îi trezeau invariabil sentimente de afecțiune.
De aceea am decis să-i solicit câteva minute din timpul foarte ocupat, când am aflat de la ministrul nostru de externe, Bruno Rodriguez, că și lui i-ar face plăcere această modestă și simplă întâlnire.

FIDEL CASTRO RUZ
27 martie 2012
Ora 8:35 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.