Datoria de a evita un război în Coreea

0

Acum câteva zile m-am referit la marile provocări cu care se confruntă astăzi omenirea. Viața inteligentă a apărut pe planeta noastră acum circa 200 de mii de ani, dacă nu cumva noile descoperiri ar demonstra contrariul.
Nu se poate confunda existența vieții inteligente cu existența vieții care, de la formele sale elementare din sistemul nostru solar, a apărut cu milioane de ani în urmă.
Există practic un număr infinit de forme de viață. În lucrările sofisticate ale celor mai eminenți savanți din lume, este deja concepută ideea de a reproduce sunetele care au urmat Big Bang-ului, marea explozie care a avut loc acum peste 13,7 miliarde de ani.

Ar fi aceasta o introducere prea lungă dacă n-ar trebui să explic gravitatea unui fapt atât de incredibil și absurd cum este situația creată în Peninsula Coreea, într-o regiune geografică unde trăiesc circa 5 miliarde din cele 7 miliarde de persoane care locuiesc în acest moment pe planetă.
Este vorba de unul dintre cele mai grave riscuri de război nuclear după Criza din Octombrie 1962 în jurul Cubei, acum 50 de ani.
În 1950 s-a dezlănțuit un război care a costat un milion de vieți umane. Trecuseră numai 5 ani de când două bombe nucleare erau detonate deasupra a două orașe fără apărare, Hiroshima și Nagasaki, și în câteva minute au ucis și iradiat sute de mii de persoane.
În Peninsula coreeană, Generalul Douglas MacArthur a vrut să folosească armele atomice contra Republicii Populare Democrate Coreene. Dar nici măcar Harry Truman nu i-a dat permisiunea.
Așa cum se afirmă, Republica Populară Chineză a pierdut un milion de bravi soldați ca să împiedice ca o armată inamică să se instaleze la frontierele acestei țări cu Patria lor. URSS, la rândul său, a furnizat arme, sprijin aerian, ajutor tehnologic și economic.
Am avut onoarea să-l cunosc pe Kim Il Sung, o figură istorică, deosebit de valoros și revoluționar.
Dacă acolo ar izbucni un război, popoarele din ambele părți ale Peninsulei ar fi sacrificate teribil fără niciun beneficiu pentru niciunul dintre ele. Republica Populară Democrată Coreeană este dintotdeauna prietena Cubei, așa cum Cuba a fost întotdeauna și va continua să fie prietenă cu ea.
Acum că și-a demonstrat cuceririle tehnice și științifice, îi reamintim datoria pe care o are față de țările care au fost marii ei prieteni și că n-ar fi just să uite că un asemenea război ar face rău în special la peste 70% din populația planetei.
Dacă acolo ar izbucni un conflict de acest fel, Guvernul lui Barack Obama în cel de-al doilea mandat ar fi îngropat sub un diluviu de imagini care l-ar prezenta ca pe cel mai sinistru personaj din istoria Statelor Unite. Datoria de a-l evita este și a lui și a poporului Statelor Unite.

FIDEL CASTRO RUZ
4 aprilie 2013
Ora 23.12.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.