Dezbaterile congresului

0

Am ascultat astăzi, duminică, la ora 10, dezbaterile delegaților la al VI-lea Congres al Partidului.
Erau atâtea comisii că, așa cum este logic, n-am putut să-i ascult pe toți cei care au vorbit.
S-au întrunit în cinci comisii pentru a dezbate numeroase teme. Firește că și eu profitam de pauze pentru a respira cu calm și ca să consum câte un purtător de energie de proveniență agricolă. Ei, desigur, cu și mai mare poftă din cauza muncii și a vârstei.
Mă uimea pregătirea acestei noi generații, cu un nivel cultural atât de ridicat, atât de diferit de cea care se alfabetiza chiar în 1961, când avioanele ianchee de bombardament, în mâna mercenarilor, atacau Patria. Cea mai mare parte a delegaților la Congresul Partidului erau copii sau nu se născuseră încă.

Nu mă interesa așa de mult ceea ce spuneau, cât forma în care o spuneau. Erau atât de bine pregătiți și atât de bogat vocabularul lor, încât aproape nu-i înțelegeam. Discutau fiecare cuvânt și până și prezența sau absența unei virgule în paragraful discutat.
Sarcina lor este și mai dificilă decât cea asumată de generația noastră când s-a proclamat socialismul în Cuba, la 90 de mile de Statele Unite.
De aceea, a insista pe principiile revoluționare este, după judecata mea, principala moștenire pe care o putem lăsa. Nu există marjă de eroare în acest moment al istoriei umane. Nimeni nu trebuie să neglijeze această realitate.
Conducerea Partidului trebuie să fie suma celor mai bune talente politice ale poporului nostru, capabil să înfrunte politica imperiului care pune în pericol specia umană și naște gangsteri ca cei de la NATO, capabili să lanseze în numai 29 de zile, de la nefasta operațiune ”Zorii Odiseii”, peste 4 mii de misiuni de bombardare a unei națiuni din Africa.
Este datoria noii generații de bărbați și femei revoluționari să fie model de conducători modești, studioși și neobosiți luptători pentru socialism. Fără îndoială, constituie o provocare dificilă în epoca barbară a societăților de consum să depășești sistemul de producție capitalist, care dezvoltă și promovează instinctele egoiste ale ființei umane.
Noua generație este chemată să rectifice și să schimbe fără ezitare tot ce trebuie rectificat și schimbat și să continue să demonstreze că socialismul este și arta de a realiza imposibilul: construirea și înfăptuirea Revoluției celor umili, prin cei umili și pentru cei umili, și a o apăra timp de jumătate de secol de cea mai mare putere care a existat vreodată.

FIDEL CASTRO RUZ
17 aprilie 2011
Ora 8:33 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.