Lumea minunată a capitalismului

0

Saraci - Periferii - Buenos AiresCăutarea adevărului politic va fi întotdeauna o sarcină dură, chiar şi în timpurile noastre, când ştiinţa ne-a pus în mână un mare volum de cunoştinţe. Unul dintre cele mai importante lucruri a fost acela de a cunoaşte şi studia fabuloasa putere a energiei conţinută în materie.
Descoperitorul acestei energii şi a posibilei ei folosiri era un om paşnic şi cumsecade care, în ciuda desgustului său pentru violenţă şi război, a cerut Statelor Unite s-o dezvolte, ţară condusă pe atunci de Franklin D. Roosevelt, cu o cunoscută poziţie antifascistă, liderul unei ţări capitaliste în criză profundă, care contribuise la salvarea ei cu mijlocare puternice, ceea ce i-au atras ura extremei dreapte din propria clasă. Astăzi acest stat impune lumii cea mai brutală şi periculoasă tiranie pe care a cunoscut-o fragila noastră specie umană.

Ştirile care provin din Statele Unite şi aliaţii din NATO se referă la ticăloşiile comise de ei şi complicii lor. Oraşele cele mai importante din Statele Unite şi Europa reflectă bătălii permanente de stradă între manifestanţi şi poliţia bine antrenată şi alimentată, cu care blindate şi costume de război, împărţind lovituri, picioare şi gaze contra femeilor şi bărbaţilor, răsucind braţe şi gâturi de tineri şi bătrâni, arătând lumii actele pline de laşitate care se comit contra drepturilor şi vieţii cetăţenilor din propriile ţări.
Până când vor putea dura asemenea barbarii?
Ca să nu lungesc vorba, dat fiind că aceste tragedii se vor prezenta tot mai mult la televiziune şi în presă, în general, şi vor fi ca pâinea care le este refuzată zilnic celor care au tot mai puţină, voi cita o ştire primită astăzi de la o importantă agenţie occidentală:
„O bună parte din coastele japoneze ale Pacificului ar putea fi inundate de un val gigantic de peste 34 de metri dacă se va produce un seism puternic, conform calculelor revăzute de o comisie de guvern.”
„Orice tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea 9 în depresiunea Nankai, care pleacă de la principala insulă niponă Honshu până la insula sudică Kyushu, ar putea atinge 34 m înălţime, semnalează comitetul.
Un calcul anterior din 2003 estima că înălţimea maximă a unui tsunami ar fi sub 20 de metri.”
„Uzina de la Fukushima fusese proiectată să reziste unui tsunami de 6 metri, mai puţin de jumătate din înălţimea valului care a lovit-o la 11 martie 2011.”
Dar nu sunt motive de îngrijorare. O altă ştire datată acum două zile, 30 martie, ne poate linişti. Vine de la o agenţie într-adevăr bine informată. În câteva cuvinte voi rezuma: „Dacă dumneavoastră aţi fi fotbalist, şeic arab sau conducător al unei mari companii multinaţionale ce tip de tehnologie v-ar tenta?„
„Recent, nişte cunoscute magazine de lux de la Londra au inaugurat o secţiune dedicată iubitorilor de tehnologie cu portofelele umflate.
„Televizoare de un milion de dolari, camere video Ferrari şi submarine individuale sunt câteva din fetişurile care vor face deliciul milionarului.”

„Televizorul de un milion de dolari este bijuteria coroanei.”
„În cazul Apple, compania se angajează să pună la dispoziţie noile sale produse în aceeaşi zi cu lansarea pe piaţă.”
„Să presupunem că am ieşit din conacul nostru şi deja ne-am plictisit să hoinărim cu iahtul, limuzina, helicopterul sau jetul. Ne-a mai rămas o opţiune să cumpărăm un submarin individual sau de două persoane.”
Oferta continuă cu celulare cu carcasă de oţel inoxidabil, procesor de 1,2 GHz şi 8 G memorie, şi tehnologia NFC pentru a efectua plăţi prin celular. Videocamera cu pecetea Ferrari.
Nu-i aşa, compatrioţi, că-i minunat capitalismul! Poate că noi suntem vinovaţi că nu are fiecare cetăţean un submarin particular la plajă.
Ei sunt aceia, şi nu eu, care au amestecat în aceeaşi traistă şeici arabi şi conducători de companii transnaţionale cu fotbaliştii. Cel puţin ultimii distrează milioane de persoane şi nu sunt inamici ai Cubei. Trebuie precizat.

FIDEL CASTRO RUZ
1 aprilie 2012
Ora 8:35 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.