Metode naturiste de slăbit

0

Deşi nu există o formulă magică de slabit, în afara unui regim de viaţă sănătos, anumite remedii naturiste vă pot fi de ajutor: ceaiuri diuretice şi laxative, alimente care vă taie pofta de mâncare sau plante care stimulează metabolismul.

Potrivit medicului primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură şi fitoterapie, la Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă, există 3 categorii de plante care vă ajută să obţineţi silueta dorită.

 Plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reţinute în organism precum păpădia, socul sau coada calului. Acestea au avantajul că nu dau efecte secundare, doar purifică organismul.

Orice fel de tărâţe: acestea scad pofta de mâncare, umplu stomacul şi conferă aceeaşi saţietate ca şi o masă datorită conţinutului ridicat de fibre. Se găsesc şi în produsele de detoxifiere, create pentru a stimula tranzitul intestinal. Extrem de eficientă este inulina, o fibră solubilă alimentară indicată în curele de slăbire, fiindcă încetineşte absorbţia de zahar din alimente.

Plante care stimulează metabolismul, dezavantajul acestora este că pot da efecte secundare. Guarana spre exemplu, considerată cofeină naturală, are efecte adverse: creşterea tensiunii şi a pulsului inimii, insomnie, agitaţie etc. De aceea o regăsim în multe dintre produsele care promit o slăbire rapidă.

Important de ştiu este însă că, dincolo de orice, când ne propunem să slăbim, trebuie să avem un vedere un regim moderat, nu foarte restrictiv. În niciun caz nu se va coborâ sub 1000 de kilocalorii pe zi şi ar fi bine ca alimentele să fie distribuite de-a lungul a 4-6 mese, pentru a menţine metabolismul activ.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.