9 Mai, sărbătoare de trei în unu la Vaslui

0

Autorităţile judeţene vasluiene s-au adunat pe 9 mai 2013 pe holul Prefecturii pentru a merge în şir indian să sărbătorească… ceva. Nu au lipsit niciunul dintre cei care au dorit să fie văzuți de șefi sau să treacă în ochii celorlalți drept mari demnitari sau ștabi, toți directorii și purtătorii de mape.

Despre partea sărbătoririi sau a comemorării… Unii spuneau că ar fi vorba despre Ziua Europei, mai ales că la manifestarea care a avut loc la «Monumentul Independenţei de Stat» s-a intonat imnul Uniunii Europene. Alţii spuneau că ar fi fost vorba despre Ziua Independenţei de Stat a României, un indiciu în acest sens fiind locul de depunere al coroanelor: monumentul mai sus amintit. «Victoria împotriva fascismului» a avut cei mai puţini adepţi printre protagoniştii ceremoniilor de pe 9 mai 2013, iar la rege nu s-a gândit chiar nimeni, pentru că nu aveau nicio obligație deocamdată…

În orice caz, autorităţile judeţului Vaslui au reuşit să comprime pe 9 mai 2013 cele trei sărbători într-un mod foarte fericit: bifarea celor trei obligaţii protocolare, cum s-ar putea numi, în cel mai scurt timp posibil.

Dacă în anii trecuţi, oficialii judeţului Vaslui aveau de aşteptat până ce, pe ritmurile «Odei Bucuriei», steagul Uniunii Europene se înălţa încet în faţa Palatului Administrativ, pentru ca apoi să meargă să depună coroane, în 2013 totul s-a desfăşurat pe repede-înainte: inerentele steaguri, obligatoriile imnuri, inevitabila slujbă, sforăitoarele discursuri şi… mult-aşteptatul la revedere! Ce să-i faci, căldură mare, monşer!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.