A 67-a aniversare a victoriei asupra nazi-fascismului

0

Niciun fapt istoric nu poate fi judecat în afara epocii și circumstanțelor în care a avut loc. Nimeni nu cunoaște nici măcar 1% din fabuloasa istorie a omului; dar, grație ei, cunoaștem fapte care depășesc limitele imaginabilului.
Privilegiul de a fi cunoscut persoane, chiar locuri în care s-au petrecut unele evenimente legate de istorica bătălie, crește interesul cu care așteptăm acest an de comemorare.
Fapta de vitejie colosală era rodul eroismului unui ansamblu de popoare pe care revoluția și socialismul le-a unit și îmbinat pentru a pune capăt brutalei exploatări pe care lumea a suportat-o de-a lungul mileniilor. Rușii au fost întotdeauna mândri că au fost în fruntea acelei revoluții și de sacrificiile cu care au fost capabili s-o ducă până la capăt.

Această extraordinară aniversare a victoriei nu putea fi înțeleasă sub semnul unui drapel și a unui nume diferit de acela care a condus eroismul luptătorilor din Marele Război al Patriei. Rămânea ceva fără îndoială de neatins și de neșters: imnul sub ale cărui note de neuitat milioane de bărbați și femei au sfidat moartea și i-au zdrobit pe invadatorii care voiau să impună o mie de ani de nazism și holocaust întregii omeniri.
Cu aceste idei în minte, m-am bucurat de orele pe care le-am dedicat defilării celei mai organizate și marțiale pe care mi-am putut-o imagina vreodată, în frunte cu bărbați formați în univesitățile militare ruse.
Iancheii și armatele sângeroase ale NATO sigur nu-și puteau imagina că crimele comise în Afganistan, Irak și Libia, atacurile din Pakistan și Siria, amenințările contra Iranului și a altor țări din Orientul Mijlociu, bazele militare din America Latină, Africa și Asia, ar putea să fie săvârșite cu absolută impunitate, fără ca lumea să ia cunoștință de neobișnuita și smintita amenințare.
Ce repede uită imperiile lecțiile istoriei!
Tehnica militară expusă la Moscova pe 9 mai, arată impresionanta capacitate a Federației Ruse de a da un răspuns adecvat și variabil celor mai sofisticate mijloace convenționale și nucleare ale imperiului.
A fost un act pe care-l așteptam de la glorioasa aniversare a victoriei sovietice asupra fascismului.

FIDEL CASTRO RUZ
10 mai 2012
Ora 8:14 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.