Consilierii județeni, misiune imposibilă

0

Este greu, dacă nu imposibil pentru consilierii județeni vasluieni să completeze un raport privind activitatea lor pe anul trecut. În ciuda avertismentelor transmise chiar de  Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, care le-a spus că trebuie să prezinte rapoartele până la sfârșitul lunii trecute, doar doi consilieri s-au conformat.

Ca să vă faceți o idee cât este de “dificil” pentru reprezentanții poporului să completeze un raport de activitate, trebuie să vă amintim că aceasta a fost o problemă a tuturor consiliilor județene de până acum. Iar atunci când aleșii locali completează totuși aceste documente, rapoartele sunt niște mâzgăleli de câteva pagini, pline de inepții.
Nici actualii aleși nu fac excepție. Intrat pentru prima dată în CJ (pe lista Partidului Poporului), Constantin Tălmaciu a completat un raport de două pagini, în care pe jumătate vorbește  despre atribuțiile legale ale unui consiliu județean: “CJ este autoritatea administrației publice locale, constituită la nivel județean pentru coordonarea activității consiliilor comunale…”.
Mai aflăm că alesul și-a desfășurat activitatea de consilier județean “în concordanță cu interesul politic al partidului din care fac parte”. După ce a participat la ședințe în plen și pe comisii de specialitate, Tălmaciu mai notează că a discutat cu cetățenii “diferite probleme”, fără să precizeze care au putut fi acestea.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.