„De ce să nu lăsăm acolo gazele de șist?”

0

Mircea DiaconuGazul nu se va ieftini, odată cu exploatarea gazelor de şist, însă ”cineva se va îmbogăţi” în urma exploatării acestor zăcăminte, în timp ce planeta se va distruge – Mircea Diaconu.

„De ce să nu le lăsăm acolo?”
„Noi nu de gaze de şist avem nevoie, ci de bani” – Mircea Diaconu.
La observaţia că gazele de şist înseamnă bani, Diaconu: „Nu, nu prea cred că înseamna, eu mă tem că nu înseamnă”.
„Am o întrebare către toată lumea: noi avem producţie proprie de petrol şi azi, de gaze şi de petrol, şi vi s-a părut că le cumpărăm mai ieftin din Rusia? Faptul că avem în ţară 70% din producţie – e de la noi – şi e mai ieftin gazul? Nu. În niciun caz, când vor fi şi şisturile băgate în acest coş, după părerea mea nu va fi mai ieftin deloc gazul.
Dar, într-adevăr, cineva se va îmbogăţi. Eu mă tem că nu vom fi noi mai bogaţi sau nu vom plăti mai ieftin benzina, gazul ş.a.m.d.” – Mircea Diaconu.

„Mi-e teamă să nu ne distrugem planeta, să nu ni se strice cuibul”
Întrebat dacă ar trebui să fie lăsate gazele de şist acolo unde sunt, să rămână neexploatate: „Păi de ce să nu le lăsăm, care e problema? Până acum cu ce ne-au deranjat?”.
„Dar ce mă sperie pe mine – şi chiar mă sperie – sunt tot felul de poveşti cu omul care îşi distruge planeta. Şi mi-e teamă că omul distruge planeta. Ca să ce? Ca să trăiască mai bine? Oare nu mai bine trăieşte când e aer curat şi linişte şi cântă păsărelele?”
„Asta îmi doresc, să am liniştea şi siguranţa, şi atunci poate să exploateze oricine orice, fără să strice cuibul. De acord cu orice, dar să nu ni se strice cuibul, ăla în care trăim, în care râdem, dăm noroc şi noi la Paşti şi la Anul Nou. Vreau să fie frumos şi verde, să miroasă a salcâm şi a tei, nu a gaze.
Pe de altă parte, chiar e o treabă de specialişti şi nu de mine. Eu spun ca senzaţie: îmi doresc să nu stricăm planeta. Dacă am garanţii că nu se strică planeta, vai de mine, liber şi slavă Domnului! N-am nicio problemă, dimpotrivă, foarte bine. Şi, din fericire, pare că tehnologia se va perfecţiona, cum s-a întâmplat cu toate pe traseu. Toate noutăţile s-au perfecţionat, s-au ieftinit, au devenit accesibile, ceea ce e foarte bine. Nu, nu mă deranjează nimic” – Mircea Diaconu.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.