Diminuarea zahărului din băuturi reduce obezitatea

0

O dovedeşte experienţa locuitorilor oraşului Hong Kong.

Obezitatea determină creşterea riscurilor de apariţie a diferitelor boli. Departamentul de Sănătate din Hong Kong a depus mari eforturi pentru promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul adulţilor, în condiţiile în care populaţia obeză din Hong Kong a manifestat o tendinţă de creştere. Ca urmare, din 2010 până în 2013, rata populaţiei supraponderale s-a diminuat cu 1,3% în rândul adolescenţilor şi cu 2,5% în rândul adulţilor.

Potrivit datelor publicate în 2011, 38% din locuitorii cu vârste între 18 şi 64 ani erau supraponderali sau obezi, nutriţioniştii arătând că una dintre obligaţiile persoanelor supraponderale o reprezintă abandonarea băuturilor cu o mare cantitate de zahăr.

În 2010, în Hong Kong a fost implementat sistemul de etichetare a datelor nutritive, pe ambalajele alimentelor fiind consemnate valorile calorice şi cele şapte substanţe nutritive nominalizate: proteine, grăsime totală, grăsime săturată, grăsime trans, hidrocarbonaţi, zahăr şi sare. Astfel, consumatorii au putut alege produsele în funcţie de aceste date de referinţă.

În urma prelevării de probe în cazul a 10 băuturi apreciate de consumatorii din Hong Kong, o instituţie de presă a arătat că şase dintre acestea conţin, în 2013, mai puţin zahăr decât în 2009. 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.