Diminuarea zahărului din băuturi reduce obezitatea

O dovedeşte experienţa locuitorilor oraşului Hong Kong.

Obezitatea determină creşterea riscurilor de apariţie a diferitelor boli. Departamentul de Sănătate din Hong Kong a depus mari eforturi pentru promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul adulţilor, în condiţiile în care populaţia obeză din Hong Kong a manifestat o tendinţă de creştere. Ca urmare, din 2010 până în 2013, rata populaţiei supraponderale s-a diminuat cu 1,3% în rândul adolescenţilor şi cu 2,5% în rândul adulţilor.

Potrivit datelor publicate în 2011, 38% din locuitorii cu vârste între 18 şi 64 ani erau supraponderali sau obezi, nutriţioniştii arătând că una dintre obligaţiile persoanelor supraponderale o reprezintă abandonarea băuturilor cu o mare cantitate de zahăr.

În 2010, în Hong Kong a fost implementat sistemul de etichetare a datelor nutritive, pe ambalajele alimentelor fiind consemnate valorile calorice şi cele şapte substanţe nutritive nominalizate: proteine, grăsime totală, grăsime săturată, grăsime trans, hidrocarbonaţi, zahăr şi sare. Astfel, consumatorii au putut alege produsele în funcţie de aceste date de referinţă.

În urma prelevării de probe în cazul a 10 băuturi apreciate de consumatorii din Hong Kong, o instituţie de presă a arătat că şase dintre acestea conţin, în 2013, mai puţin zahăr decât în 2009. 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here