Ororile pe care ni le oferă imperiul

0

O știre de la principala agenție americană, AP, datată astăzi din Monterrey, explică totul cu o claritate incontestabilă. Nu este prima și nici nu va fi, fără îndoială, ultima știre despre o realitate care dă de pământ cu muntele de minciuni cu care Statele Unite vor să justifice destinul inuman pe care-l rezervă popoarelor Americii Noastre.
Ce spune știrea?
„Monterrey, Mexico (AP). – Patruzeci și nouă de cadavre decapitate și mutilate au fost găsite într-o baltă de sânge abandonate pe o șosea care leagă nordul metropolei mexicane de Monterrey cu frontiera Statelor Unite, ceea ce pare a fi lovitura cea mai recentă a războiului de intimidare dintre bandele de narcotraficanți.”

„Cadavrele a 43 de bărbați și 6 femei au fost găsite la ora 4 în dimineața zilei de duminică aproape de localitatea San Juan, pe o șosea fără plată și care duce la orașul de frontieră Reynosa. Pe arcul de piatră care-i întâmpină pe vizitatorii localității cineva a scris cu spray ‘100% Zeta’”.
„Purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Nuevo Leon, Jorge Domene, a spus la conferința de presă că pe lângă corpurile în descompunere s-a găsit o ‘narcomanta’ (cagulă folosită de traficanți care-i identifică) prin care grupul Los Zetas își revendică măcelul.”
„Corpurile puteau zace acolo de vreo 48 de ore, drept pentru care autoritățile cred că nu au fost asasinate în acel loc.” „Niciunul nu are cap și au fost mutilate de extremitățile membrelor inferioare și superioare, ceea ce complică identificarea lor.”, a spus funcționarul.
„Procurorul statului, Adrian de la Garza, afirmă că nu există vreun denunț de dispariții în ultimele zile, așa că ar putea fi vorba de persoane din alte state mexicane sau chiar emigranți din America Centrală care încercau să ajungă în Statele Unite.”
„Cartelurile mexicane ale drogului au tot dus un război tot mai sângeros pentru a controla rutele de contrabandă, precum și piața locală a drogurilor și extorcării, ale cărei victime sunt emigranții care caută să ajungă în Statele Unite.
„În zilele lunii mai de până acum, 18 corpuri au fost găsite într-o zonă turistică aproape de Guadalajara; 23 de cadavre decapitate sau atârnate de un pod în orașul de frontieră Nuevo Leon, unde violența între carteluri a escaladat. Anul acesta au apărut corpuri în statele Vera Cruz, Guerrero, Morelos, Jalisco, Tamaulipas și Nuevo Leon.”
„A afirmat că nu există piste că noul val de violență ar avea legătură cu alegerile prezidențiale care vor avea loc în iulie.” „Este dinamica războiului dintre carteluri”, a spus el.
La rândul său, portalul de Internet BBC Mundo informează că:
„Scenele cu corpuri decapitate și mutilate din Nuevo Leon, unde 49 de corpuri au fost aruncate pe șosea în această duminică, i-au zguduit pe mulți cu barbaria extremă a asasinilor. Chiar și la Mexico, care după cinci ani de război intens între carteluri părea că a văzut tot ce se poate vedea.”
Nu puține țări din America Noastră sunt afectate de aceste probleme.
În Patria noastră, problemele care sunt relatate aici nu există; oare din cauza asta imperiul încearcă să ne supună prin foame și ostilitate? Jumătate de secol nu a fost suficient și mă îndoiesc că imperiul dispune de altă jumătate de secol mai înainte ca, mai devreme sau mai târziu, să se înece în propia mocirlă.

FIDEL CASTRO RUZ
14 mai 2012
Ora 4:36 pm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.