Mii de germani, cobai ai grupurilor farmaceutice vestice

0

Câteva grupuri farmeceutice occidentale au testat medicamente pe mai mult de 50.000 de cetăţeni ai fostei Republici Democrate Germane (RDG), în multe cazuri fără ca pacienţii să fie informaţi despre acest lucru. Multe dintre aceste experiemnte medicale s-au încheiat cu decesul celor transformaţi în cobai fără să vrea.
Nu mai puţin de şase sute de experimente clinice s-au fost desfăşurat în peste 50 de spitale din Germania de Est până în 1989, când, după prăbuşirea Zidului Berlinului, RDG s-a desfiinţat prin alipirea la Germania Federală.
Toate aceste informaţii ale complotului de afaceri criminale dintre companiile farmaceutice occidentale şi structurile comuniste ale RDG au ieşit la lumină din documentele oficiale ale Ministerului Sănătăţii din Germania de Est, ale poliţiei secrete Stasi a fostului stat comunist şi ale institutului farmaceutic al acestei ţări.
Mari companii farmaceutice din Statele Unite ale Americii, Germania sau Elveţia au luat parte la aceste experimente şi studii, plătind până la 800.000 de mărci vest-germane (aproximativ 400.000 de euro) pentru un studiu, sume ce au constituit o sursă importantă de finanţare pentru sistemul de sănătate din RDG.

Documentele atestă moartea a doi cetăţeni ai RDG din Berlinul de Est în timpul testării unui medicament pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui dezvoltat de compania Hoechst, din Germania de Vest, care între timp cu Sanofi.
Încă doi pacienţi au murit într-o clinică pentru boli pulmonare din apropierea oraşului Magdeburg, care testau un medicament pentru presiunea sângelui produs de compania Sandoz, care a fost preluată de grupul elveţian Novartis.
De multe ori pacienţii nu au fost informaţi cu privire la riscurile şi la efectele adverse implicate.
Alte teste au fost derulate pe copiii născuţi prematur sau pe grupuri de alcoolici care sufereau de delir acut, astfel încât nu îşi puteau da consinţământul.
Contactaţi de jurnaliştii germani, reprezentanţii companiilor implicate au precizat că testele au avut loc cu mulţi în ani în urmă şi, în principiu, au fost respectate cu stricteţe reglementările în domeniu.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.