Primarul Bârladului, ipocrizie și oportunism

0

Primarul municipiului Bârlad Constantin Constantinescu a dat măsura ipocriziei şi făţărniciei specifice politicienilor români atunci când a autorizat desfăşurarea, pe 27 mai 2013, a unui miting şi a unui marş împotriva exploatării gazelor de şist (pentru că dreptul democratic de a protesta trebuie respectat, nu-i aşa?), însă a trasat traseul protestatarilor într-o zonă perferică a oraşului.

În urmă cu un an însă, pe 22 martie 2012, acelaşi primar autoriza un asemenea protest în centrul oraşului. Ba chiar a condus aceea acţiune.

„Noi sperăm ca prin această manifestaţie să sensibilizăm Guvernul cu privire la impactul care l-ar avea asupra mediului şi populaţiei acest proiect al extracţiei gazelor de şist” – Constantin Constantinescu, 22 martie 2012.

Tot în acea perioadă, Primăria din Bârlad, condusă de Constantin Constantinescu, a anunţat demararea unei campanii de strângere de semnături împotriva exploatării gazelor de şist prin procedeul fracturării hidraulice. Ba chiar Constantinescu a atins apogeului demonstrării aptitudinilor sale democratice atunci când a propus un referendum organizat de Prefectură şi Consiliul Judeţean Vaslui în privinţa exploatării gazelor de şist.

„Nici în ruptul capului nu pot fi de acord cu aşa ceva. Gândiţi-vă că numai în Bârlad avem peste 50 de puţuri de apă potabilă şi nu îşi doreşte nimeni să fie contaminate ireversibil” – Constantin Constantinescu, 22 martie 2012.

„Intransigenţa” lui Cosntantin Constantinescu, ca şi celelalte declaraţii şi acţiuni din 2012, trebuiesc legate în mod necesar de momentul în care au avut loc: înainte de campania electorală din 2012. Este uşor de presupus că această poziţie, ”solidaritatea” primarului cu bârlădenii, ”grija” pentru oraş şi comunitate i-au adus lui Constantin Constantinescu serioase avantaje electorale. Asta a fost, de fapt, tot ceea a urmărit şi l-a interesat pe „nea Titi”, cum este cunoscut primarul.

În 2013 Primăria Bârlad autorizează un miting şi marş pentru ziua de 27 mai 2013 (ora 16:00), organizat de Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) Bârlad, însă cu condiţia ca traseul protestatarilor să fie Gradina Publică – Centrul de Afaceri «Tutova», iar demonstraţia publică să se desfăşoare pe platoul din faţa Centrului, clădire care se află la marginea oraşului.

„Iniţial, am solicitat ca marșul să fie pe două trasee, ca şi în alte dăţi, de altfel: Confecţii SA – Centrul Civic, în paralel cu Grădina Publică – Centrul Civic. Se pornea simultan din cele două puncte, urmând ca toată lumea să se adune în centru. Ei ne-au trimis în afara oraşului, dar am reacţionat şi am depus o nouă solicitare, în care am cerut ca măcar traseul  Confecţii SA – Centru Civic să fie aprobat” – Gabriel Milan Sava, expert geolog, membru al GISC Bârlad.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.