Referendum cu 30% sau democrație fără popor

0

DemocracySistemul politic din România tinde tot mai mult să piardă orice legătură cu ideea de democraţie, idee pe care susţine că se fundamentează.

Pe măsură ce participarea populară la procesele politice se reduce din cauza dezgustului faţă de bandele de aşa-zişi politicieni, egoişti şi corupţi, ce pot face aceşti întreţinuţi ai sistemului pentru a menţine funcţională maşinăria care continuă să le aducă profit şi prestigiu personal?

Senatul a adoptat marţi, 22 mai 2013, cu 92 de voturi „pentru” şi 29 „împotrivă” iniţiativa legislativă care modifică Legea referendumului astfel încât pragul de prezenţă la acest tip de scrutin să fie redus la 30%. Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului final la Camera Deputaţilor şi reduce pragul de prezenţă pentru ca un referendum să fie declarat valid de la 50% la 30%. Totodată, proiectul introduce condiţia unui vot de minimum 25% pentru una dintre opţiunile supuse referendumului pentru validarea rezultatelor.

”Democraţia” românească, şi nu numai, nu mai are nicio legătură cu majoritatea, cea care se afla în centrul oricărei teorii a funcţionării sistemelor democratice de până acum, cea menită să ofere însăşi legitimitatea regimurilor ”democratice”.

Ce este şi mai îngrijorător: întreţinut în divertisment, false preocupări şi false probleme, dezbateri derizorii, victima unor atacuri continue şi concentrate împotriva inteligenţei şi valorilor sale, poporul nu mai poate reacţiona. Nici măcar în asemenea momente, în care sistemul îi transmite făţiş că nu mai are nevoie de el pentru a guverna societatea.

Profitorii de serviciu ai dictaturii intereselor americane şi europene se asigură că poporul nu îi va mai putea deranja, nici măcar prin indiferenţa sa, în planurile pe care le au pentru ţară.

30% pentru ca un referendum să fie valid este o măsură ilogică şi aberantă, dar simptomatică pentru timpurile pe care le trăim.

De ce nu 25%, dar de ce nu 20 sau 15% sau, şi mai bine, 1, 2 sau 3%, procentul pe care îl formează privilegiaţii acestui sistem şi acoliţii lor? Probabil pentru că ar fi prea evident (chiar şi pentru „analişti”) că în această ”democraţie” nu mai este nevoie de popor.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.