Ultima îmbrățișare

0

Ultima imbratisareEste imaginea tragediei din Bangladesh care a cutremurat întreaga lume.

O fotografie realizată la locul groaznicului accident din Bangladesh, în care sute de oameni şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei clădiri industriale, a emoţionat întreaga lume. Imaginea, înfricoşătoare şi frumoasă, în acelaşi timp, surprinde ultima îmbrăţişare a unui cuplu îngropat sub ruinele clădirii.

Un bărbat şi o femeie stau strâns îmbrăţişaţi, fără suflare, sub ruinele clădirii de nouă etaje care s-a prăbuşit la sfârșitul lui aprilie 2013 în Bangladesh. Sunt două dintre victimele teribilului accident soldat cu cel puţin 800 de morţi, o tragedie care a atras atenţia asupra condiţiilor în care muncitorii din atelierele de confecţii din acest stat îşi desfăşoară activitatea.
Taslima Akhter, un fotograf din Bangladesh, este cel care a surprins această imagine, după ore întregi petrecute la locul tragediei. „Am primit multe întrebări despre această fotografie. Am încercat cu disperare, dar nu am găsit niciun indiciu despre cei doi. Nu ştiu cine sunt sau care era relaţia lor” – Taslima Akhter.

„De fiecare dată când privesc această fotografie mă simt stânjenit – mă bântuie. E ca şi cum (cei doi) îmi spun: nu suntem doar un număr, doar mână de lucru ieftină. Suntem oameni ca voi. Viaţa noastră este importantă, la fel şi visele noastre”Taslima Akhter.
Bilanţul celui mai grav accident industrial din Bangladesh a depăşit 800 de morţi, a anunţat armata, după ce a descoperit alte zeci de cadavre în ruinele unui imobil, în care se aflau ateliere de confecţii care s-au prăbuşit în apropiere de Dhaka.

Un purtător de cuvânt din cadrul armatei, locotenentul Mir Rabbi, a anunţat că „bilanţul se ridică de-acum la 803 morţi”, dintre care 790 de persoane găsite între ruine şi 13 decedate din cauza rănilor. În imobilul de nouă etaje, Rana Plaza, situat la aproximativ 30 de kilometri de Dhaka, se aflau cinci ateliere de confecţii.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.