Brazilia ar putea acorda tratament homosexualilor

0

Brazilia ar putea avea o cu totul altă abordare asupra problemei homosexualilor, care pleacă de la ideea că această “orientare sexuală” nu este nimic altceva decât o afecţiune psihică sau o patologie.

Comisia pentru Drepturile Omului şi Minorităţi din Brazilia, prezidată de pastorul evanghelic Marco Feliciano, acuzat de rasism şi homofobie, a aprobat o măsură care prevede un tratament psihologic pentru „îngrijirea“ homosexualilor.
Comisia a suspendat articolele unei rezoluţii a Consiliului Federal de Psihologie care îi împiedică pe psihologi să le propună pacienţilor lor tratamente împotriva homosexualităţii.

Comisia este condusă de pastorul evanghelic Marco Feliciano, din partea Partidului Social-Creştin, care încearcă de o vreme să impună această măsură. Pastorul a fost acuzat de homofobie din cauza opiniei sale despre fenomenul homosexualităţii de către cercurile progresiste, mai ales că a calificat SIDA ca fiind un “cancer al homosexualităţii”. Numirea sa ca preşedinte al Comisiei pentru Drepturile Omului şi Minorităţi din Congresul brazilian a întâlnit opoziţia homosexualilor şi a grupurilor pentru drepturile omului.

„Nu există tratament pentru ceva ce nu este o boală“, a protestat deputatul socialist Simplicio Araujo, unicul membru al Comisiei care a fost împotriva acestei decizii.

Pe contul său de Twitter, ministrul pentru drepturile omului, Maria do Rosario, a calificat măsura ca fiind „un pas înapoi“. „Ceea ce are nevoie Brazilia este legea care incriminează homofobia“.

Ales deputat în 2010 cu 211.00 de voturi din partea micului Partid Socialist Creştin, Marco Feliciano, în varstă de 40 de ani, cântăreţ de gospel, a fost ales la 7 mai 2013 la conducerea Comisiei pentru Drepturile Omului şi ale Minorităţilor. Alegerea sa în această funcţie a fost rezultatul unei negocieri între diferitele părţi ale coaliţiei guvernamentale formate în jurul Partidului Laburist (de stânga) al preşedintei Dilma Rousseff.

În realitate, acestor proteste alarmiste ale stângiştilor le lipseşte obiectul, ca de cele mai multe ori. Măsura prevăzută este una mai mult decât “umană”, în comparaţie cu supunerea celor mici şi lipsiţi de discernământ, de exemplu, la propaganda homosexuală şi opţiunile legate de dezvoltarea lor sexuală. Prevederea nu impune, ci este menită să vină în ajutor celor care decid că au nevoie de acest ajutor.

„În practică, rezultatul iniţiativei va fi că o persoană de peste 18 ani, responsabil pentru acţiunile sale, care este homosexual şi doreşte să îşi schimbe orientarea sexuală, poate primi ajutor din partea unui psiholog“ – Joao Campos, membru al blocului evanghelic în Camera inferioară a parlamentului brazilian.

Iniţiativa trebuie să fie dezbătută de către alte comisii înainte de a ajunge în faţa Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a fi supusă votului.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.