Poate părea un pic cam ciudată întrebarea de mai sus şi cu certitudine că sunteţi puţini cei care vă gândiţi „oare în ce mod se bea apa?”, sau dacă „există cumva anumite momente potrivite în zi când aceasta chiar trebuie băută?”… Ceea ce este absolut normal deoarece, din păcate, nu mulţi conştientizează faptul că apa este un aliment. Şi, dacă este un aliment atunci, logic, aceasta „se mănâncă”, nu „se bea”.
Prin urmare, chiar trebuie să ţinem cont de anumite aspecte atunci când bem apa şi, mai jos, să lămurim ce înseamnă faptul că apa „se mănâncă”.
Cum se bea apa?
Apa se soarbe cu înghiţituri mici şi nu se înghite imediat – puteţi chiar să o plimbaţi prin gură, amestecând-o cu saliva, ca şi când aţi mesteca ceva. Explicaţia este foarte simplă: atunci când o amestecaţi cu saliva apa intră deja în procesul de digestie şi va fi mai bine asimilata de organism, devenind „mai hidratantă”.
Apa nu se bea repede, pe nerăsuflate, pentru că aşa cum o bem, aşa va trece prin noi şi o vom elimina fără să beneficiem de calităţile ei. Apa băută pe nerăsuflate nu va hidrata şi nu va fi folosită corect de organism, ci pur şi simplu va trece prin acesta ca printr-o conductă.
Când bem apă?
În primul rând dimineaţa, după trezire, bem cel puţin un pahar de apă la temperatura camerei. Bine ar fi să mâncăm şi un fruct (fructele sunt în proporţie de 70-90 % apă vie). La fel procedăm seara înainte de culcare, pentru a menţine corpul hidratat de-a lungul nopţii. Apa nu se bea niciodată în timpul mesei, ci cu minim jumătate de oră înainte de masa sau după ce terminăm de mâncat pentru că, în caz contrar, va dizolva sucurile gastrice necesare unei digestii optime.
Concluzii
Aşadar, beţi apă pe-ndelete, nu uitaţi de paharul de dimineaţă şi de seară, nu beţi apă în timpul mesei.