2 români din 3 cred că fotbalul e corupt

0

Două treimi din români – 66,4% – consideră că există corupţie în fotbalul românesc şi doar 1,9% afirmă că nu există corupţie în fotbal. 31,8% nu ştiu sau nu răspund la întrebare – cei care nu sunt interesaţi de fotbal.

În privinţa vinovăţiei pentru degradarea continuă a fotbalului nostru:

– conducătorii sau patronii echipelor de fotbal – 42,1% (din cei 66,4% care au declarat că există corupţie în fotbal).

– Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal – 35,7% din români le consideră responsabile pentru corupţia din fotbalul românesc.

– jucătorii şi antrenoprii – 12% consideră că sunt vinovaţi.

Cei mai exigenţi observatori ai corupţiei din fotbalul românesc sunt persoanele cu venit mare şi cele din categoria de vârstă 36-65 de ani.

44,3% din români urmăresc meciuri de fotbal (partide din Liga I, meciuri ale echipei naţionale sau alte campionate sau cupele europene) 19,0% din români sunt optimişti în ceea ce priveşte calificarea echipei naţionale de fotbal la Campionatul Mondial Brazilia 2014.

33% dintre români cred că prima reprezentativă o să ajungă în Brazilia.

48% din cei chestionaţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare.

Vinovăţia pentru eşecurile în lanţ ale naţionalei este împărţită între:

– 34,8% – jucători şi selecţioneri,

– 21,0% – Federaţia Română de Fotbal,

– 1,5% – altcineva.

Cei mai mulţi români iubesc echipa Steaua – 51,8%. Dinamo – 8,8%, Rapid – 5,6%, CFR Cluj – 5,0%, Petrolul Ploieşti – 4,5% şi FC Vaslui -1,1%. De notat că două echipe odinioară importante, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara, n-au fost incluse pe lista întrebărilor, întrucât studiul a vizat exclusiv Liga I.

Sondajul “Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ a fost realizat în perioada 28 mai – 3 iunie 2013. Volumul eşantionului a fost de 1.055 persoane, reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.