Fracturarea hidraulică și lipsa apei în Michigan

0

Îngrijorarea cu privire la impactul asupra apelor subterane locale, prin utilizarea masivă a apei – pe o scară nemaivăzută a operaţiunilor de fracturare hidraulică în Michigan – a ajuns la un punct critic, în condiţiile în care planul EnCana Oil & Gas (USA) Inc de a utiliza 8.400.000 de galoane de apă, pentru a fractura un singur puţ, a cauzat o lipsă de apă în regiune.

În schimb, compania transportă apă în cisterne – aproape 1 milion de galoane în doar o săptămână – din sistemul public de apă din Kalkaska, pentru a-şi satisface nevoile. Această singură operaţiune de fracturare foloseşte astăzi mai multă apă decât utilizează oraşul Kalkaska pentru toate nevoile sale, în aceeaşi perioadă de timp.

Sonda de gaz/petrol Westerman 1-29 HD1, situată pe Wood Road în Rapid River Township, districtul Kalkaska, iniţial concesionată către Chevron Michigan, LLC, este acum operată de EnCana.

Avizul emis de Departamentul de Calitate a Mediului Michigan (DEQ) a autorizat un puţ de apă pentru zona exploatării. Necesarul de apă, estimat pentru sonda de gaz/petrol, a fost de 8,4 milioane galoane. Aceasta în comparaţie cu aproximativ 10.000 de galoane folosite pentru a finaliza sau “stimula” o sondă în mod tradiţional – o creştere masivă în utilizarea apei, consumate în industria fracturării hidraulice faţă de trecut.

Instrumentul de Evaluare a Extracţiei Apei din Michigan (The Michigan Water Assessment Withdrawal Tool, prescurtat WWAT) a estimat că 900 galoane pe minut ar putea fi eliminate în condiţii de siguranţă din zonă fără a provoca un impact negativ asupra resurselor. După cum se pare, nu există suficientă apă disponibilă în regiune pentru a furniza 900 de galoane pe minut, ca să nu mai vorbim de eliminarea în condiţii de siguranţă.

Opt puţuri de apă suplimentare au fost forate pe exploatare, dar se pare că nu au fost nici acestea de ajuns. Începând cu 31 mai 2013, apa a început să fie eliminată din sistemul public al oraşului Kalkaska pentru fracturarea puţului de gaz/petrol.

Extragerea din sursa municipală nu a asigurat nici pe departe furnizarea apei necesare pentru a finaliza puţul Westerman, aşa că un alt puţ de apă a fost forat pe terenul din împrejurimi.

Acel puţ, de asemenea, nu a reuşit să producă apă suficientă şi camioane care soseau din oră în oră au continuat să transporte mai mult de 900.000 de galoane de apă din sistemul municipal Kalkaska pe parcursul week-end-ului. În ultimul raport din 4 iunie 2013, apa era încă transportată cu cisternele la sondă, din sistemul municipal de alimentare cu apă.

Preluare: dantanasescu.ro

Comentariu Anonimus:

Se știe că procesul de fracturare hidraulică necesită cantități uriașe de apă. Apa nu va fi adusă niciodată de către companiile care urmăresc să facă profit în perimetrele concesionate de la distanțe uriașe, cu niște costuri pe măsură. Prin urmare, pericolelor poluării pânzei freatice și a degradării solului, li se adaugă ca o certitudine epuizarea resurselor locale de apă.

În raport cu aceste prejudicii iremediabile, politicieni iresponsabili pun ca avantaje locurile de muncă, despre care s-a demonstrat că vor fi disponibile pentru o mână de oameni, și o iluzorie independență energetică a României, în condițiile în care singurul câștig în această privință este pentru România o redevență de cel mult 9%. 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.