Părintele Iustin Pârvu „Să rezidim neamul acesta”

1

Parintele Justin ParvuPărintele Iustin Pârvu: „Cine spune adevărul poate să piardă azi, dar să câştige pentru totdeauna, fiindcă nimic nu se face fără ştiinţa lui Dumnezeu. În toate e o încercare şi o dovadă de dragoste pentru Dumnezeu”.

„Iubiţi ortodocşi ai acestui neam, cu multă durere şi îngrijorare vin să vă adresez aceste cuvinte, pentru care mă simt dator în faţa lui Dumnezeu şi conştiinţa şi inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar şi pe cei aleşi, dacă este cu putinţă. Nu în calitatea mea de biet monah, ascuns într-un vârf de munte, era să vă aduc la cunoştinţă aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, în primul rând, ci a arhipăstorilor, mai marii acestei Biserici. Dar dacă ei trec aceste lucruri sub tăcere, având preocupări mai de seamă decât are acest popor, eu nu pot să trec cu vederea glasul vostru, al celor ce-aţi rămaşi credincioşi cuvântului Evanghelei lui Hristos aţi aşteptat şi mi-aţi cerut cuvântul în privinţa acestor realităţi dureroase în care ne aflăm. De aceea, fiii mei, vin şi vă spun că a sosit ceasul să-l preaslăvim pe Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat.

Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice – dar iată că mânia lui Dumnezeu a venit mai degrabă asupra noastră, pentru toate păcatele şi fărădelegile pe care le-am săvârşit. Şi văd cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să facă faţă acestor capcane ale vrăşmaşului, a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul Fiarei – 666. Toţi am citit Apocalipsa şi înfricoşătoarea profeţie scrisă cu 2.000 de ani în urmă: „Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul mumei fiarei” (Apocalipsă 13: 16-17).
Vremea în care ne aflăm acum este premergătoare acestei profeţii. Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sunt obligaţi să se încadreze într-un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi orice alt act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială şi toate datele personale. Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesimnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.
Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este legătura noastră de credinţă. Să nu credem că putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate al fiecărei fiinţe umane. Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun clar „se cuvine să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni”. De aceea vă spun: este vremea muceniciei! După părerea mea, ne aflăm în vremurile în care singura cale de mântuire este mucenicia.
De-abia acum este momentul să mărturisim cu propria noastră viaţă, până acum ar fi fost o risipă de energe! Din păcate, noi nu avem un tineret ortodox la fel de riguros ca cel al grecilor. Al nostru este mai evlavios, ce-i drept, dar şi mai lipsit de vlagă şi de reacţie. Se ştie foarte bine cât de curajos au reacţionat grecii, dar sârbii, când au protestat împotriva acestor cipuri şi a sistemului însemnării şi controlului total al identităţii. Tinerii lor au fost formaţi de mici în duhul acesta patristic, atât în familiile, cât şi în şcolile lor. Ei au noţiuni de Vechiul Testament, de Noul Testament. Din tată-n fiu s-a predat această tradiţie patristică. De pe timpul comunismului încoace noi am dovedit că rămânem constanţi slugi altora, uitând de curajul şi demnitatea românilor de altădată. Toate popoarele vecine au început să scape de comunism, să-şi impună cumva neatârnarea – şi-au reuşit într-o măsură oarecare. Dar România, care a fost mai crunt lovită de fiara comunistă, al cărei popor a îndurat cele mai cumplite crime şi decimări în lagăre şi deportări, a ajuns astăzi putregai.

… „Şi tot astfel fac acum cu poporul nostru comuniştii îmbrăcaţi în haine albe”

La noi în biserică situaţia este destul de anevoioasă deoarece credincioşii nu sunt destul de informaţi cu privire la aceste provocări ale lumii de azi. La noi, bietul român, dacă îl măguleşti un pic, nu mai ţine cont de nicio normă evanghelică. El este vinovat numai prin neştiinţă, deoarece dacă el n-are câtuşi de puţine cunoştinţe de la biserică, de la şcoală, din familie, din societate – ignoranţa e cuceritoare. Pentru că el are un text în capul lui: „supune-ţi-vă mai marilor voştri”. La el trebuie să meargă textul. Păi, pe noi nu ne acuza în puşcărie, folosindu-se cu viclenie de textul scripturistic, aşa cum fac şi sectarii?! „Voi aţi fost încăpăţânaţi măi, voi aţi fost răzvrătiţi, n-aţi ascultat de cuvântul Evangheliei – păi, ce creştini mai sunteţi voi? Vă pierdeţi viaţa zadarnic” – aşa încercau să ne reeduce comuniştii roşii de atunci. Şi tot astfel fac acum cu poporul nostru comuniştii îmbrăcaţi în haine albe. Se vrea şi se încearcă o desfiinţare a sacrului prin relativizarea valorilor fundamentale, a adevărului de credinţă prin ecumenicitate, se vrea înregimentarea şi uniformizarea pe model ateist a copiilor noştri. Dacă îi spui acum unui cetăţean care are cinci copii în casă – „Măi, nu mai lua buletinul sau paşaportul”, el nu înţelege. „Păi, părinte, eu ce să le dau de mâncare?”. Şi-l pui în faţa acestei situaţii grele. Suntem noi dispuşi, ca Brâncoveanu de altădată, să facem sfinţi din copiii noştri? Nu suntem pregătiţi. Şi-atunci cine poartă toată această vină? Nu noi, biserica? Nu noi, mănăstirile care suntem în faţa altarului şi avem datoria să spunem oamenilor adevărul şi să-i prevenim la ceea ce-i aşteaptă mâine? Dar în protopopiate nici vorbă să se pună o astfel de problemă. Eşti respins, eşti catalogat naiv şi depăşit – ba chiar se mai fac şi glume pe seama ta. Deci, dacă preotul nu are habar de lucrurile acestea, atunci ce să mai spui de bietul credincios care săracu’ de-abia deschide Biblia de dou trei ori pe an, sau doar o dată-n viaţă? Vina este de partea tuturor celor care răspund de educarea şi formarea acestui popor – de la învăţători, profesori, până la preoţi şi miniştri. Vă cer, aşadar, în numele Mântuitorului Hristos, care a spus „Pricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu care e în ceruri” – (Matei 11: 32 – 33), să cereţi autorităţilor române să abroge legile care permit îndosarierea şi urmărirea electronică a creştinilor, renunţarea la libertatea cu care ne-am născut.

„Ei bine, poporul acesta, prin fruntaşii săi, s-a ticăloşit până la culme”

Dar o să primim plata păcatelor noastre, moartea, osânda noastră, care să nu fie, ferească Dumnezeu, de răscumpărat. Pentru că Hristos Şi-a vărsat sângele a doua oară pentru tine. Ei bine, poporul acesta, prin fruntaşii săi, s-a ticăloşit până la culme, prin trădarea tradiţiilor şi credinţei strămoşeşti. Iar noi am refuzat această răscumpărare prin neprezentarea acestor adevăruri scripturistice, am fost deseori absenţi din fruntea micii oştiri a Adevărului. Să rezidim neamul acesta. Dar nu vom putea izbândi lucrul acesta dacă nu ne vom rezidi fiecare sufletele noastre. Să ne plecăm şi să ne punem cenuşă în cap, ca să nea Domnul harul şi puterea de a primi mucenicia. Va trebui să creăm mici fortăreţe, mici cetăţui de supravieţuire, la sate, acolo unde mai sunt încă oameni care pricep şi îşi amintesc Rânduiala, unde să avem pământul nostru, şcoala noastră, în care să ne creştem copiii în duhul acesta ortodox, să avem spitalele şi moaşele noastre. Copiii încă de la naştere trebuie protejaţi – pentru că, după cum vedeţi, vor să implanteze acest cip pruncului la naştere. Fiecare este dator să-şi mântuiască sufletul. Fiecare să se intereseze şi să vadă că ne aflăm în faţa unui moment de cumpănă în care ai de ales: să-ţi pierzi sufletul sau să-ţi salvezi sufletul. Cel care nu s-a interesat până acum, nu e târziu încă să afle şi să se dumirească. Acum e timpul jertfei. Prin vorbire şi prin conferinţe nu mai facem nimic. Să te duci, române drag, fără frică, direct spre vârful sabiei, ca străbunii noştri cei viteji, să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul. Acum suntem exact ca în arena romană cu fiare sălbatice. Stai aici în mijlocul arenei şi aştepţi, ca şi creştinii de odinioară, să dea drumul la lei. Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Romania in momentul de fata este ca si o frunza pe apa. Din punctul meu de vedere ne aflam intr-o situatie dezastroasa,mai proasta decat in perioada regelui Carol al doilea.Din punct de vedere economic si militar suntem complet in galeata,fara lideri politici autentici,fara autostrazi,fara industrie(agricultura o face strainii),suntem plini de datorii cu miliarde de Euro,sanatatea si invatamantul sunt la cel mai scazut nivel. Cine ne-a adus in aceasta situatie? Tov. Iliescu cu guvernele care s-au perindat.In cazul in care NATO nu ne-ar mai acorda sprijin in 10 ore suntem cuceriti total,si impartiti ca si cum nici nu am fi existat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.