„Noua putere e de fapt aceeași”

0

Larg ”apreciat” și folosit propagandistic în iarna lui 2012, în timpul protestelor împotriva lui Traian Băsescu, numit ”eroul din Piața Universității”, locotenentul Sorin Alexandru plătește, la mijlocul lui 2013, prețul idealismului într-o lume a circarilor politici.

A fost exclus din rândul cadrelor militare și trecut în rezervă la scurt timp după proteste, iar politicienii care îl apreciau foarte mult pe atunci, pentru că le era util, nu i-au oferit niciun fel de reparație.

Dan Tanasă: Domnule Alexandru, procesul pe care l-ați intentat Ministerului Apărării Naționale a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, următorul termen fiind în februarie 2014. Guvernul Victor Ponta s-a instalat în urmă cu un an de zile. Practic acum vă judecați cu cei care au beneficiat enorm de pe urma gestului dumneavoastră de a vă alătura manifestaților din Piața Universității. Cum ați fost tratat de noua putere? 

Sorin Alexandru: Într-adevar, acum sunt cu procesul la ÎCCJ, după ce s-au judecat două termene la Curtea de Apel București, în 2012. După primul termen instanța a obliga MApN-ul să prezinte în original ordinul de excludere, întrucât acesta nu îmi fusese înmânat conform legii. Totodată a fost obligat să prezinte regulamentul în baza căruia am fost judecat și exclus din Armată. Însă la cel de-al doilea termen, instanța a decis respingerea acțiunii pe motiv că, și citez „Locotenentul Alexandru a instigat protestatarii spunând: Românii vor înțelege ceva, vor înțelege că a sosit vremea să nu se mai lase călcați în picioare din niciun punct de vedere” (există motivarea deciziei care specifică exact ce am scris mai sus).

După respingerea acțiunii urmatoarea instanță a fost ÎCCJ, care inițial ne stabilise un termen în martie 2015, iar acum termenul este 28.02.2014. Urmează să facem o cerere de preschimbare a datei de judecată și sperăm să obținem un termen anul acesta. Noua putere e de fapt aceeași, iar tratamentul administrat este disprețul total, dar eu sunt militar, ei nu mă pot înjosi iar rabdarea mea se apropie de un sfârșit în care eu sunt, din nou, dispus să risc TOTUL.

Dan Tanasă: Regretați gestul pe care l-ați făcut și care v-a schimbat total viața? L-ați face din nou dacă ar fi cazul? 

Sorin Alexandru: Nu îl regret și nu o sa îl regret vreodată. Am pierdut material tot dar am câștigat sufletește mult mai mult decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Dan Tanasă: În ce situație vă aflați acum?

Sorin Alexandru: Momentan îmi câștig existența lucrând ca și consilier la cabinetul domnului senator Valer Marian, un român patriot recent exclus din PSD și declarat persona non-grata datorită interpelărilor dânsului adresate actualului premier.

Dan Tanasă: Aveți foarte mulți susținători pe rețelele de socializare. Concret însă, ați fost ajutat în această perioadă? 

Sorin Alexandru: Simbolic și sufletește, da.

Dan Tanasă: Sunteți un simbol al Pieții Universității. S-a schimbat ceva în România în urma gestului dumneavoastră, în afară evident de culoare politică a guvernului? 

Sorin Alexandru: Dimpotrivă, lucrurile iau o turnură mult mai rea decât cea precedentă, doar naivii pot crede ca s-a schimbat sau se va schimba ceva în bine în țara asta.

Dan Tanasă: Ce mesaj aveți pentru cei din Piața Universității? 

Sorin Alexandru: Pentru cei neplătiți să fie acolo am tot respectul și toată considerația, pentru ceilalți nu am nimic.

Preluare: dantanasa.ro

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.